Haberler

2014'te 65 İl Don, 39 İl Dolu Afetinden Etkilendi

Güncelleme:

Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, bu yıl bitkisel üretim yapan 65 ilin zirai dondan, 39 ilin de dolu afetinden etkilendiğini söyledi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, bu yıl bitkisel üretim yapan 65 ilin zirai dondan, 39 ilin de dolu afetinden etkilendiğini söyledi.

Dr. Kadak, Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda gerçekleştirilen ve 15 gün sürecek "16. Tarım Sigortaları Eksperliği Eğitimi"nin açılışında yaptığı konuşmada 2014 yılı verileriyle ilgili bilgi verdi.

2014 yılında poliçe sayısının 1 milyon 65 bine ulaştığını belirten Dr. Kadak, "Eksperlerimiz bu yıl 263 bin hasar raporlaması yapmışlardır. Meydana gelen hasarların büyük çoğunluğu hepimizin de bildiği gibi 2014 yılında yaygın don ve dolu afetleridir. 2014 yılında yaklaşık 20 milyon dekar alanda çeşitli tarla ürünleri, meyveler, seralar zirai dondan zarar gördü. Bu zarardan yaklaşık 1 milyon çiftçi etkilendi. Aynı şekilde Türkiye'de 2 milyon 150 bin dekar alanda da, 39 ilimizde olmak üzere dolu afeti yaşandı. Bu afetten de 56 bin çiftçimiz mağdur oldu. Sigortalı olanların hasarları gördükleri hasar oranında TARSİM'den tazmin edilmeye çalışılıyor" dedi.

"Sigortalı olmayanlara maalesef hiçbir şey yapılamadı" diyen Dr. Kadak, "Bu sene hem bakanlığımıza, hem hükümete yoğun baskılar olmasına rağmen, mevcut kanunlar artık bundan sonra sigorta kapsamında olan bir riskle ilgili vatandaşımız bir mağduriyet yaşasa da sigortası yoksa bir şey yapılamayacak. Bunu vatandaşlarımızın bilmesinde yarar var. Ancak sigorta yaptıranlar tazminat alabiliyor. Devlet 'ben artık yeni bir sisteme geçiyorum. Geçmişte kriz yönetim oluyordu, bir şekilde yasalarla yardım etmeye çalışıyordum, artık bundan sonra sigorta sistemine döndük. Baştan da biz devlet olarak yapacağımız yardımı yapıyoruz. Çiftçilerimizin destekleri alıp sigortasını yapması lazım. Yapmaz ise bizim yapacağımız artık çok fazla bir şey yok' diye söylüyor. Bu sene de dikkat edersek çiftçinin, üreticinin almış oldukları kredilerin taksitlerinde bir öteleme ya da erteleme yapıldı. Onun dışında başka bir şey yapılamadı. Çok yaygın bir felaket olsa da, eğer o risk sigorta kapsamındaysa ancak sigorta yaptıranlar sistemden yararlanıyor. Sigorta yaptırmayanlara sistem de bir şey veremiyor, TARSİM olarak biz de bir şey veremiyoruz. Devlet de artık bundan sonra bir şey yapamayacak. Dediğimiz gibi bunu kamuoyuna duyurmakta yarar var" şeklinde konuştu.

190 eksper adayının katıldığı ve 15 gün sürecek eğitimlerin açılışına TARSİM A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Doğal Afetler ve Tarım Sigortalar Daire Başkanı Bekir Engürülü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş, Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tarım Sigortaları Havuzu Erdemli Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title