Haberler

2014 Cev Voleybol Erkekler Avrupa Ligi

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın Danimarka ile karşılaştığı 2014 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Avrupa Ligi B Grubu 5. Ayak maçlarının ikincisi, Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda oynandı.

Milli Takım, 2014 CEV Erkekler Avrupa Ligi'nde oynadığı son karşılaşmayı 25-17, 25-14 ve 25-22'lik setlerle 3-0 galip tamamladı ve B Grubu'nu dokuz puanla dördüncü sırada noktaladı.Mücadeleye file üzerinde çok iyi bir savunma yaparak giren Milliler, üst üste blok sayılarıyla maçın başında 5-0'lık bir seri yakaladı. İlk teknik molada 8-3'le aradaki farkı koruyan Milli Takım, etkili servislerle ikinci teknik molada durumu 16-6'ya getirdi. Set sonunda rahat oyununu sürdüren A Erkek Milliler, 25-17 ile 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi bir oyunla başlayan Milliler, setin başında 5-2'lik üstünlük yakaladı. Hem hücumda hem de savunmada rakibinden daha iyi bir performans gösteren Milli Takımımız, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Mola dönüşünde üst üste beş sayı alan Millilerimiz 13-4'te farkı dokuz sayıya çıkardı ve ikinci teknik molaya 16-7 üstün girdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Milli Takım, 25-14 ile durumu 2-0'a getirdi.Üçüncü setin başında 4-2 ile öne geçen taraf ise Danimarka oldu. Ardından 4-4'te rakibini yakalayan Milliler, teknik molaya 8-6 üstün girdi. Etkili hücumlarla Danimarka savunmasını zorlayan A Erkek Milli Takımı, ikinci teknik molasına 16-13 önde girdiği seti 25-22, maçı da 3-0 kazanarak 2014 CEV Erkekler Avrupa Ligi'ni galibiyetle kapattı.

Karşılaşmanın ardından iyi bir yaz dönemi geçirdiklerini söyleyen A Erkek Milli Takım antrenörü Emanuele Zanini "Avrupa Şampiyonası Elemeleri, Dünya Ligi ve Avrupa Ligi'nde hep genç kadrolarla mücadele ettik. Gelecek için çok umutluyum. Çok sayıda genç oyuncuyu deneme fırsatı buldum. Artık daha üst bir seviyede oynuyoruz. Genel olarak performansımızdan ve oyunumuzdaki gelişmeden memnunum. Üst üste iki maçı set vermeden kazanmak her zaman için çok zordur. Marmaris'te oynadığımız her iki karşılaşmada da iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Milli Takım kaptanı İbrahim Emet ise "Avrupa Ligi'ne istediğimiz başlangıcı yapamadık. Maçlar ilerledikçe daha iyi bir oyun sergilesek de yarı finale çıkma iddiamızı bu haftaya taşıyamadık. Ama Avrupa Ligi'ni iyi oynayarak ve iki galibiyetle bitirdik. Bunun için mutluyuz. Yaz boyunca çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Önümüzdeki dönemde daha da iyi performanslar sergileyeceğiz" yorumunu yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Aydın Danimarka Marmaris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title