Haberler

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

İl Milli Eğitim Müdürü Kırbaç: "Muğla'da 146 bin 433 öğrenci ile yeni eğitim yılında 9 bin 706 yönetici ve öğretmen görev yapacak"

Muğla'da eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

İl merkezinde İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, daha sonra Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Buradaki törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Milli Eğitim Tamer Kırbaç Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Osman Gürün, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

5. sınıf öğrencilerinden bir grup, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine "hoşgeldiniz" çiçeği verdi. Ayrıca öğrenciler tarafından eğitimin önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Törende konuşan Kırbaç, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı dileyerek, "Muğla'da 146 bin 433 öğrenci ile yeni eğitim yılında 9 bin 706 yönetici ve öğretmen görev yapacak" dedi.

Kırbaç, 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci döneminin 23 Ocak'ta tamamlanacağına işaret ederek, ikinci dönemin ise 12 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.

Okulların bilginin üretildiği, sevginin paylaşıldığı irfan ocağı olduğuna dikkati çeken Kırbaç, şunları söyledi:

"İl genelinde binlerce öğrenci ve öğretmenlerimizin aydınlık bir eğitim öğretim dönemini geçirmesini temenni ediyorum. Bu yıl da eğitim öğretim sistemimizin temelini oluşturan husus, okulu ve sınıfı merkeze alan bir öğrenim süreci gerçekleşmesini sağlayarak öğretim kademeleri arası geçişte uygulanan ilave sınavları tamamen ortadan kaldırmak, okula alternatif olarak ortaya çıkan eğitim kurumlarını işlevsizleştirmek ve çocuklarımızın sosya-kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere zaman ayırmasını sağlamaktır."

Bodrum

Bodrum'da da yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunması ve  Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla sona erdi.

Geçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni öğretim yılında ilçede 23 bin öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tamer Kırbaç Dumlupınar Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title