Haberler

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

Güncelleme:

2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Osmaniye'de tören düzenlendi.

2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Osmaniye'de tören düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'in, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, Ruhi Özden Kardeşler İlkokulu'nda devam etti. Burada, halk oyunları gösterilerinin ardından okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sunuldu.

Vali Mehmet Oduncu, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ve öğretmenlere başarı diledi.

Türkiye'nin eğitime büyük pay ayırdığını ifade eden Oduncu, şunları kaydetti:

"Bu gün ülkemiz Allah'a şükür bütçesinde en fazla payı eğitime ayıran bir ülkedir. Devletimiz artık kitapları ücretsiz veriyor. Okullarımızda tabletler ve akıllı tahtalarla eğitim veriliyor. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almasını hepimiz arzuluyoruz. Onlar bizlere birer emanettir. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için el ele vererek, onları hayata daha iyi hazırlayalım. Öğrencilerimizi sınavlarda başarılı kılmanın ötesinde onları hayata en iyi şekilde hazırlamalı, ülkeyi yarın gönül rahatlığı ile teslim edebileceğimiz insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Bu anlamda anne babalara, öğretmenlerimize ve idarecilerimize büyük görevler düşüyor."

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da büyük hedeflere ulaşmak için iyi nesiller yetiştirmenin önemli olduğunu vurguladı.

Eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Önal, "Her gün daha hızlı kalkınan, ihracatını, kişi başına gelirini arttıran bir ülkeyiz. Bunu sağlamak, iyi ve sağlıklı, donanımlı bir nesil yetiştirmekle mümkündür. Bilgiyi iyi kullanmak ve teknolojik yenilikleri geleceğe taşımak önemlidir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise kentte 418 okulda toplam 112 bin 762 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Vali Oduncu, konuşmaların ardından öğrencilere kitap dağıtarak sohbet etti. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Oduncu Ramazan Çelik Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title