Haberler

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

AK Parti Çorum Milletvekili Yıldırım: "AK Parti iktidarı olarak eğitime yaptığımız yatırımlar ile eğitim altyapısında ülkemize adeta çağ atlattık"

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "AK Parti iktidarı olarak eğitime yaptığımız yatırımlar ile eğitim altyapısında ülkemize adeta çağ atlattık" dedi.

Yıldırım, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ederek, idareci, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında yapılan yatırımlara değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı olarak eğitime yaptığımız yatırımlar ile eğitim altyapısında ülkemize adeta çağ atlattık. Yapılan yatırımların meyveleri şimdiden alınmaya başladığı gibi sonuçları önümüzdeki 10-15 yılda daha da iyi görülecektir. Eğitimde öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisi güçlendirilirken, eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak, ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak ve öğrencilerimizi sınav kaygısından kurtarmak, öğretmenlerimizin performansını artırmak, okul dışı eğitim kurumlarına ihtiyacı azaltmak, başarı değerlendirmesini sürece yaymak gibi amaçlara dönük yeni bir eğitim modeli geliştirilmiştir."

Çorum'un da eğitim yatırımlarından hak ettiği payı aldığını vurgulayan Yıldırım, "Eğitim altyapısına yapılan yatırımdan ilimiz de payını en üst seviyede almaktadır. Yaptığımız yatırımlar ile ilkokul, ortaokul ve temel eğitimde okullaşma oranlarımız Türkiye ortalaması ile eşdeğerdedir. İlkokulda yüzde 98 seviyelerinde, ortaokulda yüzde 94 ve temel eğitimde yüzde 99 seviyelerinde okullaşma oranına sahibiz. İlköğretimden ortaöğretime geçiş oranımız sürekli yükselmektedir. Çorum eğitimde geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Yurt kapasitemiz gerek orta öğretimde gerekse yükseköğretimde önemli derecede artırılmış ve yeni yurtlar hızla devreye sokulmuştur. Halen de bu alandaki çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürmektedir" ifadelerini kullandı. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Bedrettin Yıldırım Ak Parti Ak Parti Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title