Haberler

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Siirt'te 2014 2015 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Siirt'te 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Sancaklar Ortaokulu'ndaki etkinliklerle devam etti.

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, eğitim ve öğretimin önemine değinerek, herkesin bu konuya gereken önemi vermesi gerektiğini söyledi.

Ülkelerin gelişmesinde eğitimin büyük rol oynadığını ifade eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Gelişmiş toplumların eğitim düzeyi ile gelişmişliğinin aynı oranda olduğunu görüyoruz. Başta birey olarak daha sonra da toplum olarak eğitimimizi 7'den 70'e devam ettirmemiz gerekiyor. Öncelikle bunun, bireyin kendi sosyal güveni, toplumdaki yeri, aynı zamanda kişinin kendi ekonomik gücünün de arttırılmasına büyük katkı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Öğrencilerimizi de bu duygu ile eğitim hususuna yaklaşmalarını, öğretmenlerimizin de aynı heyecanla bu hususta hareket etmelerini bekliyoruz."

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü Daire Başkanı Abdi Erdoğan ise eğitim bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, milli ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreç olduğunu anlatarak, Türkiye'nin son yıllarda eğitimde önemli adımlar attığını belirtti.

Daha sonra öğrencilere ders kitapları verildi.

Törene, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan katıldı. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Tutulmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title