Haberler

2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Değer: "Velilere Kürtçe ve Arapça seçmeli dersleri seçmelerini tavsiye ediyoruz"

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, velilere Kürtçe ve Arapça seçmeli dersleri seçmelerini tavsiye ettiklerini belirtti.

Değer, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimde adaletsiz katsayı uygulaması, kesintisiz eğitim dayatması, kız öğrencilerin üniversite önlerinde yaşadıkları dram, Milli Güvenlik dersi aracılığıyla eğitimin vesayet altında tutularak izlenmesi ve eğitim çalışanlarının fişlenmesi, andımız uygulaması gibi birçok kronikleşmiş sorunun eski Türkiye'de kaldığını belirtti.

Bunların Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından alınmış önemli mesafeler olduğunu kaydeden Değer, eğitimde bütçenin artırılması, ücretsiz ders kitabı uygulaması, yeni derslik üretiminde alınan mesafe, mevcut öğretmen sayısının yarıya yakınının geçmiş on yıllık süreçte eğitime kazandırılmış olması, her sınıfa akıllı tahta ve her öğrenciye ücretsiz tablet gibi sıralanacak yeniliklerin ise gelecek açısından önemli yatırım olduğunu kaydetti.

Değer, eğitimde yapılanlarla yetinilmemesi gerektiğini ifade ederek, dersbaşı yapılmasıyla bu yıl en fazla müfredat eksenli tartışmaların yaşanacağını aktardı. Değer, şöyle devam etti:

"Velilere Kürtçe ve Arapça seçmeli dersleri seçmelerini tavsiye ediyoruz. Çözüm sürecinin hızlandığı ve ivme kazandığı bu dönemde anadil önündeki engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan Kürtçe seçmeli dersin seçilmesi çözüm sürecine katkıda bulunacaktır. Hatta sadece Kürtlerin yoğun yaşadığı doğu illerinde değil, özellikle batıda Türk vatandaşlarımızın da seçmeli ders olarak Kürtçe'yi seçmesi doğu ve batının birbirini anlaması ve kardeşlik bağlarının daha da kuvvetlenmesini sağlayacaktır." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Türkiye Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title