Haberler

Aksaray'da Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Güncelleme:

Aksaray'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Aksaray Adliyesi yanında Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Şeref Ataklı, "Eğitime değer vermek eğitimi olmazsa olmazların içine almak her bakımdan güçlü toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir" dedi.

Vali Ataklı, eğitime değer vermenin, eğitimi olmazsa olmazların içine almanın her bakımdan güçlü toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getirerek, "Amacımız bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulan bilgiyi paylaşan teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanan dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır" diye konuştu.

Ülkenin; okuyabilmek uğruna kilometrelerce yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta 90 öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bugünlere geldiğini belirten Vali Ataklı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; "Sizler okullarınızda çağın teknolojik araçları ile donatılmış dersliklerde her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Tek isteğimiz çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Öğretmenleriniz ve velileriniz her zaman sizlere destek olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da eğitim ve öğretime gereken önemi ve desteği her anlamdan her kademede verilmesi gerektiğini söyledi. Yazgı. öğrencilerin daha iyi bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamak için belediye olarak üzerlerine düşen çalışmaları en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende ilkokul 4. sınıf öğrencileri 1.sınıfa başlayan öğrencilere çiçek takdim ederek 'Hoşgeldiniz'seramonisi yaptı.

Vali Şeref Ataklı beraberinde törene katılan Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İdare Mahkemesi Başkanı Dinçer Yılmaz, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile birlikte sınıfları ziyaret ettiler.

Aksaray Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan Vali Şeref Ataklı, öğrencilere uzun tatilde iyice dinlendiklerini, bundan sonra ders zamanı olduğunu ifade ederek, çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Haluk Şahin Yazgı Aksaray Adliyesi Mehmet Timur Şeref Ataklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title