Haberler

2014-2015 Eğitim-öğretim Dönemi Başladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı, huzurlu, mutlu bir yıl olmasını diledi.

Bakırköy'deki Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu'ndaki, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Törende konuşan Vali Mutlu, İstanbul'da 2 milyon 681 bin öğrencinin derslikleri doldurduğunu söyledi.

Eğitimin vazgeçilmez temel ihtiyaç olduğunu belirten Mutlu, şunları kaydetti:

"Okullarımızın tatil olduğu dönemde milli eğitim camiamız yeni öğretim yılına yeni okulları yetiştirebilmek azmiyle, gayretiyle bugüne hazırlandı. Bugün İstanbulumuzda inşallah huzurla başlayacağımız eğitim yılını yine huzurla tamamlayabilmemiz için bütün ihtiyaçlarımızı tatil süresi içerisinde temin etmeye gayret ettik. Devletimizin bütün bu çabalarının yanı sıra şüphesiz ki yerel yönetimlerin de bu konuda katkıları yadsınamaz."

Mutlu, 5 bin 382 okulda, 71 bin 724 derslikte bugün ders başı yapıldığını belirterek, "Bugün başlattığımız bu güzel tablo, yıl içerisinde de en üst seviyede çocuklarımızın yetiştirilmesi suretiyle geleceğimize daha güçlü adımlarla ilerleyebilmek için evlatlarımızı bütün imkanlarımızı seferberlik ederek yetiştirme gayretiyle dolu geçecek. Yeni öğretim yılımız inşallah başarılı, huzurlu, mutlu bir yıl olur" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise bir toplumun gücü nüfusuyla değil yetişmiş insan sayısıyla ölçülebileceğine dikkati çekerek, "Geleceğimizi kendi değerlerimizle yetiştirerek, geleceğe yürürsek dünyada milletler topluluğunda söz sahibi olan bir ulus oluruz zaten bu bizim genlerimizde var, geçmişte bunu tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Ailelerin okulla yakın ilişkiye girmeleri gerektiğinin altını çizen Topbaş, şöyle devam etti:

"Eğer siz evinizde okumuyorsanız elinizde kitap yoksa dizileri izleyemiyorsanız çocuğunuzu okutamazsınız. Siz en büyük örneksiniz mutlaka sizin davranış biçimlerinizle onu şekillendirme sorumluluğunuzu taşıdığınıza inanıyorum. Hazreti Mevlanı'nın çok güzel bir sözü var 'bir toplumun, bir cemiyetin bozamadığı bir insanı bir arkadaş bozar' Kiminle arkadaşlık yapıyor, hangi çevrelerle ilişkisi var. İstanbul öyle büyük bir şehir ki bir ülke özelliği taşımakta. Yarınlarımızın yetişmesinde aileler bu bakımdan bu hassasiyeti mutlaka göstereceklerdir."

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise eğitim öğretim sürecinin kazasız belasız geçmesi temennisinde bulunarak, "Okullarımızda eğitimin en iyi şekilde verilmesi için tüm eğitim ordumuzla büyük bir çaba içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi, halk oyunu gösterisi yapıldı.

Etkinlik, Vali Mutlu ve belediye başkanı Topbaş'ın 1-G sınıfında ilk derse girerek çocuklara kitap hediye etmesiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Muammer Yıldız Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne? 31 Mart 2024 yerel seçimleri iptal edilirse ne olacak? Bir sonraki yerel seçim ne zaman olacak? Selim Arslangiray kimdir? Zafer Partisi Eskişehir- Seyitgazi Belediye Başkan adayı Selim Arslangiray kaç yaşında, nereli? 28 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? Seçimden sonraki gün tatil mi? 1 NİSAN tatil mi? Okullar seçimden sonraki gün (Pazartesi) tatil mi? Nerede oy kullanacağım? E- Devlet sorgulama ekranı! 31 Mart günü nerede oy kullanacağım? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 28 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? DEM Parti Zonguldak Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Zonguldak Merkez adayı Ceylan Turğut kimdir? DEM Parti Yozgat Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Merkez adayı Merve Eylül Bütün kimdir? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 28 Mart Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? DEM Parti Yozgat Yerköy Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Yerköy adayı Tülin Üçdal kimdir? DEM Parti Yozgat Sorgun Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Sorgun adayı Doğan Karakoç kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title