Haberler

2013 Yılı Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün yöneticilerinin katıldığı 2013 yılı sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı düzenlendi.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün yöneticilerinin katıldığı 2013 yılı sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı düzenlendi.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu'nun yanı sıra kurumların yöneticilerin katıldığı toplantıda sağlık masaya yatırıldı. 2013 yılının değerlendirildiği toplantıda il genelinde 281 uzman hekim, 250 pratisyen hekim, 56 diş hekimi, bin 350 hemşire ve ebe, 2 bin 102 diğer sağlık çalışanı ve bin 148 hizmet alımı personeli olmak üzere toplam 5 bin 150 personel ile sağlık hizmeti verildiği kaydedildi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Adıyaman'da 1. basamak sağlık hizmetleri il ve ilçe merkezlerindeki toplam 9 toplum sağlığı merkezi ile 73 aile sağlığı merkezi bünyesindeki 176 aile hekimliği birimi tarafından başarılı bir şekilde devam etmektedir. İl genelinde 19 adet faal sağlık evi, 1 adet üreme sağlığı merkezi, 1 adet halk sağlığı laboratuarı, 1 adet sıtma savaş dispanseri ve 1 adet verem savaş dispanseri mevcuttur. 1 adet özel hastane ve 2 adet özel tıp merkezi ile il ve ilçe merkezlerinde sağlık hizmetleri verilmektedir.

112 Acil sağlık hizmetleri il genelinde 24 ayrı istasyonda 43 adet tam donanımlı ambulans, 3 adet 4x4 kar paletli ambulans ile verilmekte olup bu yolla 31 bin 96 vaka nakledilmiştir. Gerektiğinde hava ambulansları da (Uçak ve Helikopter) kullanılmaktadır. Bu yolla bugüne kadar 71 hastamızın nakli gerçekleşmiştir. Ayrıca İl Ambulans Servisi Başhekimliği aracılığı ile il içi ve il dışı hasta sevklerinin organizasyonu yapılmaktadır.

İlimizde mevcut yataklı tedavi kurumları olarak il merkezinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Ana bina, Ek-1 bina ve Ek-2 bina), Besni, Gölbaşı, Kahta, Çelikhan, Samsat, Sincik ve Tut, ilçelerinde bulunan devlet hastaneleri ile birlikte toplam 9 adet hastanemiz bulunmaktadır. Toplam yatak kapasitemiz 972 olup 2013 yılı yatak doluluk oranımız yüzde 79,9'dur. Ayrıca il merkezinde 60 ünitelik ağız diş sağlığı merkezimiz mevcuttur.

1.basamak, 2.basamak ve özel sağlık kuruluşlarında toplam 4 milyon 902 bin 282 muayene yapılmıştır. İl ve ilçe merkezlerinde bulunan hastanelerimizde toplam 90 bin 862 ameliyat gerçekleştirilmiştir. Merkez (kamu ve özel diyaliz merkezi), Besni, Kahta ve Gölbaşı ilçelerimizdeki hastanelerdeki diyaliz merkezlerinde toplam 53'ü kamuda olmak üzere toplam 77 diyaliz cihazı ile 255 hastanın tedavisine devam edilmektedir. Ayrıca 2013 yılı içerisinde Çelikhan ilçemize 3 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi kurulmuştur. İlimizin sağlık göstergeleri arasında bulunan bağışıklama oranlarımız her aşı antijeninde yüzde 96'ların üzerindedir. 2013 yılı Bebek Ölüm Hızımız yüzde 0, binde 9.6 ve Anne Ölüm Hızımız yüzde 0, yüz binde 7.9'dur.

İl merkezinde 400 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi TOKİ tarafından ihale edilerek inşaatına başlanmıştır. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 91 olup TOKİ İdaresi Başkanlığı'na yüklenici firma tarafından geçici kabulün yapılması için dilekçe verilmiştir. Ayrıca bitişik nizamda bulunan arsa üzerinde 200 yataklı yeni bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de yatırım programına alınmış olup proje çalışmaları başlatılmıştır. Arsa tahsisi hukuki işlemleri devam etmektedir.

Besni ilçemizde 75 yataklı yeni Devlet Hastanesi ve personel lojmanı TOKİ tarafından bitirilerek 2013 yılı ikinci yarısında hizmete açılmıştır. İlimize en uzak noktada olan Gerger ilçemizde 25 yataklı ilçe hastanesi inşaatı bitirilmiş olup Kasım ayında hizmete açılmıştır. Dolayısıyla hastanesi olmayan ilçemiz kalmamıştır. 2003 yılından bu güne kadar ilimizde toplam 224 milyon TL yatırım ve donanım harcaması yapılmıştır." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Taş Çelikhan Kahta Besni Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title