Haberler

2013 Akdeniz Oyunlarına Doğru

Akdeniz Oyunları Komisyonu (CIJM) Başkanı Amar Addadi, 2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nın genel kordinatörünün değişmesiyle ilgili, "Bu değişikliğin hazırlık sürecini duraksatmamasını umuyoruz" dedi.

Akdeniz Oyunları Komisyonu (CIJM) Başkanı Amar Addadi, 2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nın genel kordinatörünün değişmesiyle ilgili, "Bu değişikliğin hazırlık sürecini duraksatmamasını umuyoruz" dedi.

Addadi, 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Prof. Dr. Taha Aksoy ve Kasım itibarıyla Genel Koordinatör olarak atanan Bekir Korkmaz ile birlikte, Mersin HiltonSA Otelinde düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in oyunları gecikmeli olarak aldığını, ancak işin altından başarıyla kalkacağına inandığını söyledi.

Yapılan işlerden son derece memnun olduklarını ifade eden Addadi, özellikle tesislerin inşaatı açısından her şeyin gayet olumlu ilerlediğini belirtti.

Addadi, ziyareti sırasında genel koordinatör değişikliği sürpriziyle karşılaştıklarını, aynı zamanda yeni koordinatörle de tanışma fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Yapılan bu değişikliği sorgulamak bize düşmüyor. Yalnızca bu değişikliğin hazırlık sürecini duraksatmamasını umuyoruz" dedi.

Prof. Dr. Taha Aksoy da, genel koordinatörlüğü döneminde yaptığı çalışmaları anlatarak başladığı konuşmasında, oyunlara katılabilen 24 ülkenin delegasyon başkanlarının yer aldığı bir toplantı yaptıklarını belirterek, "24 ülkenin resmi yetkilileri toplantılara katıldı. Libya ve Suriye oyunlara katılacaklarını söylediler. Bunu da çok önemsiyorum. Oyunların nasıl yapılacağını içeren bir el kitabı hazırlayarak sunduk. Sunum yaptık ve soruları yanıtladık. Tesisleri gezdik. Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi'nin icra kurulu toplantısını da yaptık" dedi.

İstifasıyla boşalan genel koordinatörlük görevine getirilen ve 1 Kasım itibariyle göreve başlayacak Bekir Korkmaz'a ve yardımcılığına getirilen Muhammet Adak'a başarılar dileyen Aksoy, "Benim ayrılmamla bir yavaşlama olmayacak. Son düzlüğe çıktık. O hızlanma inşallah sağlanacak. Ben önemli olduğunu düşündüğüm bir alt yapının hazırlanmış olduğu inancıyla huzur içerisinde ayrılacağım. Mersin'den ayrılışımı da sevgiliden ayrılışa benzetiyorum" diye konuştu.

Bekir Korkmaz ise, oyunlara 7.5 ay kaldığını, Taha Aksoy'dan çok başarılı bir miras devraldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Gerek tesisler bakımından gerekse işleyen, varması gereken noktaya varan bir yapı var karşımızda. Ortalama 7.5 aylık bir süreç var önümde. Çok güzel bir açılış, 10 gün sürecek oyunlar ve kapanış töreniyle 17. Akdeniz Oyunlarını başarıyla tamamlayacağız. Biz bir takımız. Bu organizasyonun olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesi basındır. Ulusal ve yerel basınla olan ilişkilerimizi çok sıkı bir surette devam ettireceğiz. Her bakımdan planlanan noktanın gayet önünde gidiyoruz. Çok başarılı bir miras devralıyoruz. Bu bir 4 çarpı 4 bayrak yarışına benziyor. Hepiniz rahat olun. Çok güzel bir organizasyon Mersin'i ve Adana'yı bekliyor. Organizasyonumuzun bir sloganı var '3 kıta tek ruh' buna hazır olun. Bundan sonra da bütün yerel medyanın desteklerini bekliyoruz."

-Soru cevaplar-

Addadi, bir gazetecinin, "Daha önceki organizasyonlarda bu kadar çok koordinatör değişikliği yaşadınız mı-" şeklindeki sorusuna, "Tabi ki bunu daha önce de yaşadık. 2009 yılındaki oyunlara 1 yıl kala genel koordinatör değişti. Bunlar her zaman olabilecek şeyler. Burada olay biraz daha farklı. Oyunlara 8 ay kala genel koordinatör değişiyor. Bunların tamamen kişisel şeyler olduğunu düşünüyorum. Yargılayamam, yargılayamayız da. bizim tüm endişemiz oyunlara hazırlık sürecinin yavaşlaması olabilir. Onun dışında bir endişemiz yok. Bunu kişisel olarak sorgulayamayız. Bunun iyi veya kötü olduğunu zaman gösterecek" diye yanıt verdi.

Taha Aksoy, "Siz mi sevgilinizi terk ediyorsunuz, yoksa o mu sizi terk ediyor-" şeklindeki soruya, "Ben sevgiliyi terk ediyorum veya terk etmek zorunda kalıyorum. Onun acısını ben yaşıyorum. Ben Mersin'den memnunum. Gördüğüm sevgiden ilgiden büyük memnuniyet duyuyorum. Bu kentte yaşayan insanları gerçekten ve yürekten seviyorum. Bu oyunların başarısı benim huzur bulmamı sağlayacak. Onun için de yeni arkadaşımıza ne kadar yardımım olursa yapmaya hazırım bunu herkes böyle bilmeli" diye cevap verdi.

Bir gazetecinin Mersin'de Akdeniz Oyunları'yla ilgili bir heyecanın olmadığı yönündeki değerlendirmesi üzerine de Aksoy, "Biz Mersin'de Akdeniz Oyunları'yla ilgili yeterli heyecanın olmadığını biliyoruz. Bu işin profesyonellerine sorduk. Tanıtım faaliyetlerine başlamak ve giderek yoğunlaştırmak için en uygun zamanın oyunlar başlamadan 6 ay öncesi olduğunu söylediler. Mersin'de yılbaşını takiben başlaması ve belli bir ivme kazanması gerekiyor. Gerekli çalışmaları yeni arkadaşlarımız yapacaktır" dedi.

Aksoy, bir gazetecinin yapımı süren stadyumun yetişip yetişemeyeceğiyle ilgili sorusuna da, şu yanıtı verdi:

"Bilmiyorum stadyum inşaatını en son ne zaman gördünüz- Ben aşağı yukarı her hafta pazar günü şantiyeyi ziyaret ediyorum. Oradaki ilerleme şaşırtıcı boyuttadır. Bir de stadyum inşaatını sadece şantiyede gördüklerinizle tartmayın. Çelik konstrüksiyon dışarıda yapıyor. Prefabrike elemanlar dışarıda hazırlanıyor. Dolayısıyla çalışmalar değişik kaynaklarda sürüyor."

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Taha Aksoy Akdeniz Mersin Libya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title