Haberler

2012 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği Yayınlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, 2012 yılı hayvancılık desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği 15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete de yayınlandığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, 2012 yılı hayvancılık desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği 15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete de yayınlandığını söyledi.

Kadıoğlu, İlgili tebliğ gereğince, kesim tarihinden itibaren, besi süresinin son 90 günü destekleme için müracaat eden üreticinin işletmesinde tamamlandığını belirterek, " Karkas ağırlığı 190 kilodan fazla olan Türkvet sistemine kayıtlı erkek sığırlarını (manda dahil), Bakanlıktan çalışma izni almış mezbaha ve/veya kombinalarda kestiren üreticilere ulusal kırmızı et kayıt sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla hayvan başına besilik erkek sığır destekleme ödemesi yapılacaktır. 2012 yılı için besilik erkek sığır destekleme miktarı 300 TL baş olarak belirlenmiştir. Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerin; İl ve ilçe Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Son başvuru tarihi; 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde kesilen erkek sığırlar için 31 Temmuz 2012, 2012 yılının ikinci 6 aylık döneminde kesilen erkek sığırlar için ise 31 Ocak 2013 günüdür. Üreticiden istenen belgeler, mezbaha kesim ücreti faturasının aslı, kesilecek sığırın veya bunun karkasının alım satımına dair ilçe mal müdürlüğü veya il vergi dairesi onaylı fatura dip koçanı fotokopisi, müstahsil makbuzunun aslı,

işletme tescil belgesi,

hayvan pasaportu (mutlaka kesim öncesinde alınmalıdır) ve/veya hayvanın kesim için naklinin yapılacağı yere göre veteriner sağlık raporu, kesimi yapılan hayvanların Türkvet kayıtlarından düşümünü gösteren belge, kesimhane resmi veteriner hekimince onaylanmış kesim cetveli" - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadıoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title