Haberler

2012'Ye Damgasını Alex De Souza Vurdu

Güncelleme:

Bilyoner.com'un yaptığı "2012'nin En'leri" anketi sonuçlandı.

Taraftarlara göre 2012'ye damgasını Alex De Souza vurdu

Türkiye'nin lider şans oyunları sitesi Bilyoner.com'un "2012'nin En'leri" anketi sonuçlandı. Türkiye'de ve dünyada 2012'nin en iyilerini seçen anketin genel toplamında taraftarların büyük çoğunluğu yılın futbolcusu olarak Alex De Souza'yı seçti. Yılın takımında Galatasaray zirveye otururken, bu kategoride Antalyaspor'un sürpriz çıkışı ve Beşiktaş'ı geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşmesi dikkat çekti.

Fatih Terim yılın teknik direktörü olurken; yılın golü kategorisinde ise birinciliğe, Fenerbahçeli Miroslav Stoch'un Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında attığı gol layık görüldü.

Dünya futbolunda ise karar, Barcelona'nın golcü oyuncusu Lionel Messi oldu.

Türkiye'nin lider şans oyunları sitesi Bilyoner.com, Türk ve dünya futbolunda geçtiğimiz senenin en iyilerini belirlemek için başlattığı "2012'nin En'leri" anketini sonuçlandırdı. 14 Ocak'ta sona eren anket taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşırken, elde edilen ilginç sonuçlar da gözlerden kaçmadı.

Genel toplamda taraftarlar, yüzde 26'lık oranla Fenerbahçe'nin eski golcüsü Alex De Souza'yı yılın futbolcusu seçerek zirveye taşıdı. Alex'i sırasıyla Selçuk İnan, Manuel Fernandes, Burak Yılmaz, Moussa Sow ve Pablo Batalla takip etti. Bu kategoride "en iyi" seçilen 6 oyuncudan dördünün yabancı olması dikkat çekti.

Fenerbahçe taraftarları da yılın futbolcusu olarak Alex'i seçti ve golcü oyuncuyu unutmadıklarını kanıtladılar. Beşiktaşlılar, geçtiğimiz senenin adından söz ettiren oyuncusu Manuel Fernandes'i 2012'nin en iyi futbolcusu yaparken, Galatasaraylı taraftarlara göre ise bu isim Selçuk İnan oldu.

Üç büyüklerin taraftarları teknik direktörlerine bağlılıklarını gösterdi

Yılın teknik direktörü olarak genel orana bakıldığında taraftarların yüzde 49'u Fatih Terim'i seçti. Bu kategoride ilginç bir sonuç göze çarptı. Uzun yıllar Beşiktaş'ta top koşturan ve şu an Antalyaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Mehmet Özdilek, genel toplamda ikinci sıraya yerleşti. Özdilek bu sonuçla Samet Aybaba, Aykut Kocaman, Şenol Güneş gibi isimleri geride bıraktı.

Galatasaraylılar yüksek bir oy oranıyla Fatih Terim'i geçtiğimiz senenin en iyi teknik direktörü seçti. Samet Aybaba ise Beşiktaşlıların tercihi oldu. Fenerbahçelilerin de büyük bir kısmı Aykut Kocaman'ı geçtiğimiz senenin en iyisi olarak gördü.

Yılın takımı kategorisinde kullanılan oylar ise Galatasaray'ın hakimiyetini gözler önüne serdi. Genel toplama bakıldığında tüm taraftarların yüzde 45'i ve sarı-kırmızılı taraftarlar Galatasaray'ı 2012'nin iz bırakan takımı olarak birinciliğe taşıdı. Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli taraftarlar ise bu kategoride kendi takımları için oy kullandılar.

Burada sürpriz yine Antalyaspor'dan geldi. Genel toplamda taraftarlar, yılın takımı olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından Antalyaspor'u seçti. Beşiktaş'ı geride bırakan Antalyaspor böylece bir kez daha üç büyüklerin hakimiyetini bozmuş oldu.

2012'ye damgasını vuran gol ise Miroslav Stoch'tan geldi. Slovak futbolcunun Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında attığı ve FIFA Puskás Ödülleri'nde de yılın golü seçilen gol, genel toplamda yüzde 39 oy alarak birinciliğe yerleşti. Stoch'un golünü Fenerbahçe taraftarları da yılın golü seçti.

Beşiktaşlıların favori golü ise Manuel Fernandes'ten geldi. Fernandes'in Beşiktaş-Manisaspor maçında attığı gol, taraftarların seçimi oldu. Galatasaraylıların tercihi ise Necati Ateş'in Sivasspor-Galatasaray maçında attığı gol oldu.

Dünya futbolunun Türkiye'deki adı: Lionel Messi

Dünya futbolunda yılın futbolcusu olarak tüm taraftarlar tek bir isimde birleşti. Genel toplamda taraftarların büyük çoğunluğunun oyunu alan Lionel Messi yılın en iyisi seçildi.

Bu başlıkta yılın teknik direktörü olarak ise Borussia Dortmund'dan Jürgen Kloop oyların çoğunluğuna ulaştı.

Türk taraftarlara göre dünya futbolunda yılın takımı da Lionel Messi'nin top koşturduğu Barcelona oldu.

Dünyada yılın golü kategorisinde ise Zlatan Ibrahimovi? tüm taraftarların favorisi oldu. İsveçli golcünün İngiltere maçında attığı efsane gol, geçen senenin unutulmazları arasına girdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alex De Souza Antalyaspor Galatasaray Bilyoner Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title