Haberler

2000 Metrede Tatbikat

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde 2000 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda gerçekleştirilen çığ sonrası kar altında kalanları kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Ordu İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Çambaşı Yaylası'nda 9 ayrı ekibin katılımıyla düzenlenen tatbikatı Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağçı ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Işık izledi. Ordu'da ilk defa düzenlenen çığ tatbikatında senaryoya göre İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne Çambaşı Yaylası'nda 2 kişinin çığ altında kaldığı bilgisi geldi. Daha sonra hızla olay yerine hareket eden ekipler, çığ altında kalan 2 kişiye ulaştı.

Tatbikat hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Osman Işık, Ordu'da ilk defa çığ tatbikatı yapıldığını söyledi. Işık, "Çığ tatbikatı eğitimlerimiz üç gündür devam ediyor. İki gün boyunca teorik eğitimlerin verildiği tatbikat bugün de senaryo gereği çığ sonrası kaybolan 2 kişinin arama ve kurtarmasını gerçekleştirdik. Gerçekleşen tatbikattaki hedefimiz arama ve kurtarma potansiyelini öne çıkartmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, ilimizde yaşanabilecek muhtemel çığ afetinde ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamaktı. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum. Tatbikata katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tatbikata Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), Ordu Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği (ORKUT), Ordu Kayak Spor Kulübü ve Ordu Doğa Sporları Derneği (ORDOST), Sağlık Arama ve Kurtarma Derneği (SAKE), Ordu Gezen Bilir Off-Road Derneği ile Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü personeli ve üyeleri de katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Işık Kabadüz Çambaşı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title