Haberler

200 TOKİ Konutu İçin, 5 Bin Emekli Başvuru Yaptı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunacağını açıkladığı 200 konut için Kastamonu'dan 5 bin 79 emekli vatandaş başvuruda bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği'nin gayretleri sonucunda hükümet tarafından programa alınan emeklilere yönelik 'İkinci Bahar Toplu Konut Projesi' ön başvuru süresi sona erdi. Kastamonu merkeze 200, Taşköprü'de ise 250 konutun yapılacağı proje kapsamında emekliler, Halk Bankası aracılığıyla başvurularını 31 Mart tarihi itibariyle tamamladı. Kastamonu merkeze yapılacak 200 toplu konut projesi için son başvuru tarihi itibariyle 5 bin 79 emekli, Halk Bankası aracılığıyla ön başvurusunu gerçekleştirerek kura tarihini beklemeye başladı.

5 BİN EMEKLİ EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Evi olmayan emeklilerin yüzünü güldürmek istediklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, Kastamonu genelinde başta konut sahibi olamamış emeklileri ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içinde olduklarını ifade etti. Sayının son başvuru tarihi olan 31 Mart itibariyle emeklilerin konut başvurularına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, "Emeklilerimiz Halk Bankası'na giderek ön konutlar için ön başvuru yaptırdı ve kuraya girmeye hak kazandı. Kura çekimi sonucunda emeklilerimiz kendi evlerine sahip olacaklar. İlerleyen dönemlerde ikinci etap başvurumuzu yapacağız ve hedefimiz olan 1000 konuta ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"200 TOPLU KONUT İLK ETAP PROJESİDİR"

Kastamonu'da il merkezinde yapılması planlanan 200 toplu konut projesinin ilk etap projesi olduğunu söyleyen Buturoğlu, şöyle konuştu: "Kastamonu merkezde yapımı duyurulan 200 konut projesi ilk aşamada gerçekleşecek olan konut projesidir. Yani başlangıç sayısı 200'dür. Kastamonu merkeze yapılacak 200 konutun ardından peyderpey konut yapımına devam edilecek. Bu çalışmalar ile Kuzeykent tarzında havaalanı istikametine Güneykent doğacak. Kastamonu'da yeni bir şehrin doğuşuna Türkiye Emekliler Derneği öncülük etti. İnşallah yeni projeler üreterek emeklilerimizin hak ettikleri değeri almaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Halk Bankası Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

KASTAMONU ÇOK PAHALI:

KASTAMONUDA EV FİYATLARI ARSA FİYATLARI ÇOK YÜKSEK. ANKARAYI BİLE SOLLADI. KASTAMONUDA 150-160 BİN TL VEREREK 80 M2 2 1 ALABİLİYORSUNUZ. OYSA BU PARALARA ANKARADA 5 1 SIFIR DUBLEKS ALIYORSUNUZ. 3 1 DAİREYE ADAM 350 BİN TL DİYEBİLİYOR. NE ÖZELLİĞİ VAR? HİÇ. İŞÇİLİK YOK, MALZEME ORTA VEYA ORTANIN İYİSİ İSE BU KASTAMONUDA LÜKS DAİRE OLUYOR. ADAM BİLMEM NERDEKİ KÖYDEKİ TARLAYA ''ARSA'' DİYOR VE 200 BİN TL İSTİYOR. ONUN İÇİN TOKİ GELMELİ VE FİYAT DENGELEMESİ YAPMALI. ÇOK PAHALIYA EV ALIYORUZ MAALESEF

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title