Haberler

20 Yıldır Baston Yaparak Geçimini Sağlıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 20 yıldır baston yaparak geçimini sağlayan vatandaş teknolojiye karşı ayakta durma savaşı veriyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 20 yıldır baston yaparak geçimini sağlayan vatandaş teknolojiye karşı ayakta durma savaşı veriyor.

Beytüşşebap'a bağlı Akçayol köyünde ikamet eden bir vatandaş 20 yıldır çeşitli ağaç dallarından yapmış olduğu bastonları satarak geçimini sağlıyor. 77 yaşındaki H. Sabri Varol, yıllardır baba mesleğini devam ettirmenin gururunu yaşıyor. Kato Dağı eteklerindeki Akçayol köyünde yaşamını sürdüren Varol, yapmış olduğu bastonları hem yurt içinde hem de yurt dışında satışa çıkarıyor. Şırnak, Cizre, Yüksekova ve Irak'ın Zaho kentinde çarşılarda tezgah açan Varol yaptığı bastonları tanesini 10 ile 50 lira arasında satıyor. Günde iki baston yaptığını ifade eden H. Sabri Varol, "Yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyorum, daha önce köy bekçisiydim. Özellikle çobanlar ve yaşlılar için baston yapıyorum. Bazılarını hayrıma yapıyorum, bazılarını ise satarak geçimimi sağlıyorum. Bastonları tanesini 10 lira ile 50 lira arasında satıyorum. Bu iş uğraştırıcı olduğu için günde iki tane baston ancak yapabiliyorum. Teknoloji ilerledikçe bu meslek yok oluyor. Artık bu işi yapmak isteyen yok. Elimde şimdi 30 adet hazır baston var. Bazen misafirler, yolcular gelir öylesine hediye olarak veriyorum" dedi.

Yırt içinde ve yurt dışında satış yapıyor

İki katlı evinin bir bölümünü atölyeye çeviren ve yıllardır baba mesleğini devam ettiren H.Sabri Varol yaptığı bastonları hem yurt içinde hem de yurt dışında satıyor. Beytüşşebap'ta baston ustası olarak nam salan Varol, çevre köylerden gelen siparişler üzerine baston yaparken, ayrıca yaptığı bastonları Cizre, Şırnak merkez, Yüksekova ve bazen de Kuzey Irak'ın Zaho kentinde çarşıda açtığı tezgahlarda satıyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Kato Dağı Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title