Haberler

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

Festival kapsamında "Heykelleriyle ve Fotoğraflarıyla Hababam Sınıfı" sergisi ziyarete açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında "Heykelleriyle ve Fotoğraflarıyla Hababam Sınıfı" sergisi ziyarete açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergide, Türk sinema tarihine damgasını vuran "Hababam Sınıfı" filmlerinin afişleri, fotoğrafları ile "Hafize Ana, Mahmut Hoca, Badi Ekrem, İnek Şaban" gibi tiplemelerin heykelleri yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan Hababam Sınıfı kitabının yazarı Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, filmin ilk posterlerinde babasının isminin yazılmadığını belirterek, "Bugün Adana'da babamın isminin zikredilmesi ve burada anılması beni çok mutlu etti. Tüm Adanalılara teşekkür ederim" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise serginin tam anlamıyla tamamlanmadığını, eksiklikleri en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yanında ikinci bir müze yapıldığını kaydeden Aldırmaz, "Bu müzede Hababam Sınıfı yer alacak. Ayrıca duvarlarda görülen afiş ve karikatürleri bir kitap haline getirip gençlerimize sunmayı düşünüyoruz. Böylece bu ölümsüz eser Adana'mızda da yaşamış olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi ziyarete açıldı. Yoğun ilgi gören sergide vatandaşlar, özellikle Hababam Sınıfı oyuncularını tasvir eden heykellerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - Adana

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title