Haberler

20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni Coşkuyla Kutlandı

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlediği Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin 20.’si coşku içinde kutlandı.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği Türk Dünyası Çocuk Şöleni'nin 20.'si coşku içinde kutlandı.

20.Türk Dünyası Çocuk Şöleni Ataköy'de bulunan Sinan Erdem Spor Salonu'nda coşkuyla kutlandı. Çocuk şölenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Köshan Yazgan da katıldı. Türk dünyası çocuklarını kaynaştırıp tanıştırmak için 40 civarında Türk çocuk grubunun katılımıyla gerçekleştirilen şölen, "Şölen Tanıtım Gösterisi" ile başladı. Kazakistan-Astana'dan "Tumar", Şorya- Novokuznetsk'ten gelen "Çeldrah", Tataristan- Minzele'den gelen "Oyun", Çuvasistan-Çubuksarı "Sinjaja Ptica", Dağıstan Kumuk'tan gelen "Kumtorkala halk oyunları grupları yöresel oyunlarını sergiledi.

Renkli gösterilere sahne olan şölende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çocuklar ve gençlere buluşma konusunda fırsatlar tanınması gerektiğini belirterek, "450 çocuğumuz İstanbul'da misafirimiz, bu misafirliği evlerinde gerçekleştiriyor İstanbullular buda çok anlamlı. Evlerinde konuk ediyorlar otellerde değil. Türk misafirperverliğinin de bana göre en güzel temsil edildiği bir organizasyon. Sadece bir buluşma değil evlerde gönüllerde bir buluşma var. Bunların sürdürülebilir olması daha coşkulu daha yüksek katılımla gerçekleşebilmesi ehemmiyet arz ediyor" dedi.

Şölene katılan gruplardan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk oyunları gösteri ekibinde bulunan öğrencilerin heyecanlı oldukları görüldü. Kıbrıslı öğrenciler, Türkiye'ye ilk defa geldikleri için mutlu olduklarını, burada değişik ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaşlık kurduklarını ve daha sonra tekrardan Türkiye' ye gelmek istediklerini belirti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Ataköy Şölen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title