Haberler

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan anıta çelenk sunulurken görüntüler- Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından görüntüler- Rauf Denktaş tarafından yazılan şiirin okunması- KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar'ın konuşması 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı- KKTC İzmir Konsolosu Umar: "Kıbrıs Türkü olarak Kıbrıs meselesinde güvendiğimiz tek dayanağımız, Türkiye Cumhuriyeti'dir"- "Bizim ana vatana bağlılığımız dün nasılsa yarın da öyle olacaktır" KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Kıbrıs Türkünün, Kıbrıs meselesinde güvendiği tek dayanağının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirterek "Bizim ana vatana bağlılığımız dün nasılsa yarın da öyle olacaktır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan anıta çelenk sunulurken görüntüler- Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından görüntüler- Rauf Denktaş tarafından yazılan şiirin okunması- KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar'ın konuşması 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı- KKTC İzmir Konsolosu Umar: "Kıbrıs Türkü olarak Kıbrıs meselesinde güvendiğimiz tek dayanağımız, Türkiye Cumhuriyeti'dir"- "Bizim ana vatana bağlılığımız dün nasılsa yarın da öyle olacaktır" KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Kıbrıs Türkünün, Kıbrıs meselesinde güvendiği tek dayanağının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirterek "Bizim ana vatana bağlılığımız dün nasılsa yarın da öyle olacaktır" dedi.Cumhuriyet Meydanı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, gaziler ve askeri erkan katıldı.Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Türkiye'nin, Kıbrıs Barış Harekatı ile kendine umut bağlayan kardeşlerini asla yalnız bırakmayacağını ortaya koyduğunu belirtti.Umar, Srebrenitsa katliamına da değinerek, şöyle konuştu: "Geçmişte yaşanan acılar ve izler silinmiyor. Bu acıların üzerine inşa edilecek yeniliklerin güven vermesi gerekiyor. BM'nin de uluslararası camianın da daha 20 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan acılardan sonra, Kıbrıs Türkünün 1950'lerden beri yaşadıklarını itiraf etmesi gerekiyor. Kıbrıs Türkü olarak Kıbrıs meselesinde güvendiğimiz tek dayanağımız, Türkiye Cumhuriyeti'dir."Kendisi 9 yaşındayken, 20 Temmuz 1974'te Rum askerlerinin köy halkını toplayıp makineli tüfeği önlerine koyduğunu belirten Umar, şunları anlattı: "Gökyüzünü yaran bir ses duyduk. Sonradan öğrendik ki o ses Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı F-100'lerin sesiydi. O ses, ana vatanın sesiydi. Eğer o uçaklar üzerimizden geçmiş olmasaydı, Barış Harekatı olmasaydı, ne ben buradan hitap ederdim ne de KKTC olurdu. Kim ne derse desin, gerçek değişmeyecek. 20 Temmuz, bizim için Barış ve Özgürlük Bayramı'dır, öyle olmaya da devam edecek. Bizim ana vatana bağlılığımız dün nasılsa yarın da öyle olacaktır."Uğur Umar, tüm ambargo ve kısıtlamalara karşı KKTC ekonomisinin geliştiğini dile getirerek, Kıbrıs'taki iki eşit halkın, yeni ortaklık devleti çatısı altında, Ada'da var olan gerçekler dikkate alınıp bir araya gelinebileceğini ifade etti.Törenin ardından Umar, KKTC İzmir Konsolosluğu'nda tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rauf Denktaş Aydoğan Kıbrıs İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title