Haberler

20. Saraybosna Film Festivali başlıyor

Bosna'daki savaşın izlerini silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi yapmak amacıyla bu yıl 20.'si düzenlenen Saraybosna Film Festivali'ne (SFF) ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Ergenç katılacak.

Bosna'daki savaşın izlerini silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi yapmak amacıyla bu yıl 20.'si düzenlenen Saraybosna Film Festivali'ne (SFF) ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Ergenç katılacak.

Anadolu Ajansı'nın medya ortağı olduğu ve Saraybosna'da 15-23 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 20. Saraybosna Film Festivali'nde bu yıl Türkiye'den "Ben O değilim", "Kış Uykusu", "Mavi Dalga", "Annemin Türküsü", "Kuzu" ve "Bir Varmış Bir Yokmuş" filmleri gösterilecek.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna'da birçok kültürel etkinliğin gerçekleştiğini söyledi.

Türk sinemasının bu sene 100. yılı olduğunu hatırlatan Şahin, SFF kapsamında altı film gösterilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balkanlar genelinde Türk filmi dışında Türk dizilerinin de büyük ilgi gördüğüne dikkati çeken Şahin, "Bu ilgi çok memnuniyet verici. Bu şekilde ülkemizi tanıtabiliyor ve ortak kültürel değerlerimizi paylaşabiliyoruz. SFF'ye bu yıl Halit Ergenç gelecek. 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Sultan Süleyman rolüyle büyük ilgi toplayan Ergenç, Bosna Hersek'te tanınmış ve sevilen bir oyuncu. Festivale bu şekilde destek verebilmekten dolayı mutluyuz" diye konuştu.

- Türk sinemasının "Eşkiya" filminin ardından yaşadığı devrim

Türkiye'de bir dönem yabancı filmlerin etkili olduğuna işaret eden Şahin, başrolünü Şener Şen'in oynadığı Yavuz Turgut'un "Eşkiya" filminin ardından, Türk sinemasında bir "devrim" yaşandığını kaydetti.

Şahin, Türk yapımcıların bu filmin ardından cesaretlendiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"'Eşkiya'dan sonra Türk yapımcılar da büyük bütçelerle kaliteli filmler çekmeye başladı. Şimdi Türkiye'de yabancı filmlerden çok, yerli filmlerin ağırlığını hissediyoruz. Türk sineması gerçekten büyük bir ivme kazandı ve çeşitli filmler çekilmeye başladı. Aynı şekilde Türk dizileri de çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Dizilerimiz, Türkiye'de olduğu kadar Balkan ve Arap ülkelerinde oldukça rağbet görmekte. Bu yılki SFF'de de altı Türki filminin gösterilmesi, sinemamızın başarısının bir kanıtıdır."

Bosna Hersek ve Türkiye'nin yoğun kültürel ilişkiler içerisinde olduğunu vurgulayan Şahin, Saraybosna'da Türk kültürünü tanıtacak bir ofis açılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

-Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Halit Ergenç Şahin Türk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title