Haberler

20. Saraybosna Film Festivali Başladı

Güncelleme:

Bosna'da yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla organize edilen 20. Saraybosna Film Festivali başladı.

Bosna'da yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla organize edilen 20. Saraybosna Film Festivali, Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu'nun ''Paramparça Aşklar ve Köpekler'' filminin de aralarında bulunduğu üç filmle açıldı.

Festival açılışı dolayısıyla başkent Saraybosna'ki Halk Tiyatrosu önünde düzenlenen törende, oyuncular, sanatçılar ve siyasi yetkililer kırmızı halıda gazetecilere poz verdi. Gösterime girecek filmler öncesinde ise SFF Müdürü Mirsad Purivatra, festivalin 20. doğum gününü kutlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nın medya partnerliğini üstlendiği 20. Saraybosna Film Festivali kapsamında ''Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü'' tasarımcı Agnes B. ve oyuncu Gael Garcia Bernal'e takdim edildi.

Bernal, gazetecilere yaptığı açıklamada Saraybosna'da bulunmaktan dolayı çok mutluluğunu dile getirdi. İlk filmi olan "Paramparça Aşklar ve Köpekler" filminin dünyada böyle bir ilgi göreceğini tahmin etmediğini belirten Bernal, "Mesela filmi çektiğimiz sıralarda asla Saraybosna'ya filmin tanıtımını yapmaya geleceğimi düşünemezdim fakat bu başarının hayatımı çok fazla değiştirdiğini düşünmüyorum. Burada bulunmak olağanüstü bir his" diye konuştu.

Saraybosna'da, 20 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinema sanatçılarını ve sinemaseverleri ağırlayan festival kapsamında bu yıl 60 ülkeden 247 film gösterilecek.

Festivalde bu yıl Türk yapımlarından Erol Mintaş'ın yönettiği ''Annemin Şarkısı'' ve Kutluğ Ataman'ın ''Kuzu'' filmleri ''En İyi Film'' dalında, Nuri Bilge Ceylan'ın ''Kış Uykusu'' filmi ise ''Focus'' dalında yarışacak.

Öte yandan, festival bu yılda ünlü konukları ağırlama geleneğini sürdürecek. Festivale, bu yıl sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Ergenç, Meksikalı ünlü oyuncu Gael Garcia Bernal ve Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanoviç katılacak.

Festival, Güney Koreli Bong Joon-ho'nun yönettiği "Snowpiercer" filmiyle sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gael Garcia Bernal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title