Haberler

Suriyeli Kaçak Göçmen Plajda Güneşlenenlerden Özür Diledi

Güncelleme:

Türkiye'den Yunanistan'a kaçak yollardan geçen Suriyeli mültecilerden birinin plajda güneşlenenlere İngilizce "Sizi rahatsız ettiğimiz için özür dileriz" demesi yürekleri dağladı.

Suriyeli göçmenlerin dramı, her gün bir başka boyutuyla ortaya çıkarken, tatil için Yunanistan'ın Sakız Adası'na giden işadamı Necmi Çalışkan, buradaki plajda umut yolculuğundaki Suriyeliler'i görüntüledi. Çalışkan bir Suriyelinin plajda güneşlenenlere İngilizce "Sizi rahatsız ettiğimiz için özür dileriz" dediğini aktarıp, kendisini en çok etkileyen olayın ise, botlardan birinden çıkarılan 20 günlük bebek olduğunu anlattı.

CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Yunanistan'a ulaşma umuduyla yollara düşen, onlarcası Ege Denizi'nde can veren Suriyeli göçmenin dramı her gün farklı bir boyutuyla ortaya çıkıyor. Yunanistan'ın Sakız Adası'na tatil için giden İzmirli işadamı Necmi Çalışkan, güneşlendiği plajda içinde Suriyeli göçmenlerin olduğu siyah bir botun yaklaştığını gördü ve cep telefonuyla görüntüyü kaydetti. Bu sabah saat 10.00 sularında çekilen görüntülerde 20 günlük bir bebek de siyah bottan indirildi. Çeşme Çiftlikköy'den yola çıkan bot, Türkiye'ye en yakın yer olan Sakız'ın Mega Limenias Koyu'na ulaştı. Bu arada Yunan yetkililerin kendilerini aynı bota koyup geri göndermemesi için mültecilerin botu patlattığı da dikkat çekti.



Çalışkan, göçmenlerin umut yolculuğunu şöyle anlattı:

"Sabah deniz kıyısında yürürken bir botun yaklaştığını gördüm. Botun içinde 30- 35 kişi olduğunu fark ettim. Suriyeliler, bottan inirken karaya basmış olmanın sevincini yaşadılar, alkışladılar, sevinç çığlıkları attılar.

"SİZİ RAHATSIZ ETTİĞİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"

Plajdaki halk da su getirdi ve hemen yardıma koştu. İngilizce bilen Suriyeli bir mülteci ülkesinin durumunu anlattı ve barış istediklerini söyledi. Hatta denize girip güneşlenenlere dönerek 'sizi rahatsız ettiğimiz için özür dileriz' dedi. Beni en çok etkileyen görüntü, 20 günlük bir bebeğin bu umut yolculuğuna çıkmış olmasıydı.

BOTU İNER İNMEZ PATLATTILAR

Botu da iner inmez patlattılar. Çünkü Yunan polisi onları bota bindirip açığa çekip bekletiyormuş. Sahilde polisi beklemeye başlamışlar. Polis geldi ve mültecileri alıp götürdü. Yöre halkının bana anlattığına göre günde 30 bot sahile geliyormuş."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Ege Denizi Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (37)

EMEKLİ ASKER:

allah kimseyi vatansız bırakmasın

67
0
yanıtYanıtla
X:

Allah yardım etsin hepsine, çok üzücü bir durum

56
0
yanıtYanıtla
ZELZELE:

suriyeli iyi insanlar. . . bazıları hariç. . . . . sizi yurdunuzdan edenleri ve sebep olanları allah perişan etsin.

47
5
yanıtYanıtla
Bambam:

Sömüren ülkelerin keyfi için ölüyor bu insanlar. Suriye hristiyan olsa bunu yaparlar mı?

46
3
yanıtYanıtla
sade:

Suriyeyi kariştiranlar nerde

28
6
yanıtYanıtla
TAYYİBİN İPİYLE KUYUYA İNERSENİZ:

OLACAĞI BU İŞTE GÖRÜN

5
8
yanıtYanıtla
abizer:

bu olanlar hep akp nin eserleri yarin o cocuk sormazmi ane benim melmeketim neresi diye

5
7
yanıtYanıtla
cantürk:

Allah yardım etsin

11
0
yanıtYanıtla
yalovaMobil-ANDROID:

allah herkezin yar ve yardımcısı olsun

9
0
yanıtYanıtla
medine:

Bunları bulgara rumene yunana el açtíran müslüman idarecilere yazıklar olsun

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title