Haberler

20 Damat 'Kadına Şiddete Hayır' Sözleşmesi İmzaladı

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle nikahları kıyılan 20 çifttten damatlar, 'Mutlu bir yuva için kadına şiddete hayır' sözleşmesi imzaladı.

Yüreğir Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Çelikcan'ın da katıldığı törende 20 çiftin nikahları kıyıldı. Nikahların kıyılmasının ardından damatlar ve gelinlere 'Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, eşime şiddet uygulamayacağıma söz veriyorum' yazılı sözleşme imzaladılar. Bir kişinin şahit olarak imza attığı belgeye onaylayan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, dünyanın her bölgesinde şiddet sonucu hayatını kaybeden, yaralanan veya sakat kalan kadınların bulunduğunu belirterek, "Kadına şiddeti hepimiz kınıyoruz. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınması hepimizin görevidir. Böyle önemli günlerde topluma yön veren kurumların ve kanaat önderlerinin üzerine düşen görevlerinden biri de farkındalık oluşturmaktır. Böylelikle kadına yönelik şiddetin toplum içinde normalleşmesini engelleyebiliriz. Biz inanıyoruz ki, temeli böyle atılan yuvalar, yeni bireyler büyüdükçe insanlarımızı olumlu yönde değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Bu anlamlı günde hazırlanan bu sözleşmeye imza atan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bir ömür boyu mutluluklar diliyorum"dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla nikahları kıyılan çiftler Başkan Çelikcan'la birlikte düğün pastasını kesti.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Yüreğir Belediyesi'nin kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için uyguladığı sözleşmede şöyle yazıyor:

"Ailemizin temelini atarken; çıkacak sorunlarımızı, sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu eden bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı birlikte yaşamı hedefleyeceğime, hastalıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çelikcan Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title