Haberler

2 Yıllık Kan Davası Barışla Noktalandı

Ankara’da 2 kişinin hayatını kaybettiği alacak-verecek cinayeti nedeniyle Göktaş ve Çelik aileleri arasında süren kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle Adana’da düzenlenen barış töreninde noktalandı.

Ankara'da 2 kişinin hayatını kaybettiği alacak-verecek cinayeti nedeniyle Göktaş ve Çelik aileleri arasında süren kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle Adana'da düzenlenen barış töreninde noktalandı.

Alınan bilgiye göre, olay, 2 yıl önce Ankara'da meydana geldi. Şerif ve Vural Göktaş kardeşler, Çankaya ilçesinde sokak ortasında 3'er kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayet zanlıları ise izini kaybettirdi. Göktaş kardeşleri öldüren kişi veya kişilerin de Çelik ailesinden oldukları ileri sürüldü.

Aradan geçen 2 yılın ardından, Muş'un yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kanaat önderleri iki aileyi barıştırmak istedi. Çelik ailesi tarafından Göktaş ailesine 550 bin lira kan parası ödendikten sonra kan davası son buldu ve barış kararı alındı.

Barış töreni Adana'daki Kiremithane Mahallesi'nde düzenlendi. İki ailenin barışmasında katkısı olan TBMM 16. ve 18. Dönem Milletvekili Mehmet Emin Seydagil, Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle örnek vererek barışın önemine değindi.

Daha sonra konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise yapılan barış töreninin kan davalarına örnek olması gerektiğini belirtti. Asya, "Şu anda bu barışa şahitlik etmek için burada bulunuyoruz. Bu davayı sonuca ulaştırmak için uzun zamandır çabalıyoruz. Bugün hem hüzünlüyüz, hem de seviniyoruz. Üzüntümüz, iki insanımızı kaybettik, sevincimiz ise bu olayı kan davasına dönüştürmeden Allah'ın rızası barış ile sonlandırıyoruz. Bu inşallah bir örneklik teşkil eder de bu tür davaları geleneksel usullerle en kısa zamanlarda çözeriz" dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu

Gökdaş ve Çelik aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini etti.

Düzenlenen törene, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, kanaat önderleri, vatandaşlar ile Gökdaş ve Çelik ailelerinin mensupları katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title