Haberler

2 Yıldır Aynı Parmağında Olan Yüzükleri İtfaiyeciler Çıkardı

Güncelleme:

Adana'da 16 yaşındaki İbrahim Talay'ın 2 yıldır parmağında olan ve artık ağrı veren 2 yüzük, itfaiyeciler tarafından spiralle kesilip, çıkarıldı.

Adana'da 16 yaşındaki İbrahim Talay'ın iki yıldır aynı parmağında olan ve artık ağrı veren iki yüzük, hastaneye çağrılan itfaiyeciler tarafından spiralle kesilip, çıkarıldı.

İbrahim Talay, yaklaşık iki yıl önce kaldırımdaki seyyar satıcıdan satın aldığı iki yüzüğü sağ elinin yüzük parmağına taktı. Zaman içinde yüzükler üst üste binip, tek yüzük haline geldi. Büyüme çağında olduğu için yozokler İbrahim Talay'ın parmağını sıkmaya başladı. Parmağında ağrı ve şişlik yapan yüzükleri çıkarmaya uğraşan İbrahim Talay, başarılı olamadı. Arkadaşlarının hastaneye gitmesini önerdiği İbrahim Talay, ameliyat edilmekten korktuğu için bu öneriyi kabul etmedi. Artık ağrılara dayanamayan İbrahim Talay, önceki gün Adana Devlet Hastanesi'ne gidip, yardım istedi.

CANKUR EKİBİ ÇAĞRILDI

İbrahim Talay'ın durumunu değerlendiren hastane personeli, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı CANKUR ekibinden yardım istedi. Daha önce benzer durumlarda çalışma yapan itfaiyeciler, minik spiral kullanarak İbrahim Talay'ın parmağındaki yüzükleri keserek çıkardı.

Kesme işlemi sırasında oluşan sıcaklık nedeniyle parmağın zarar görmemesi için üzerine su dökülerek soğutma yapıldı. İtfaiyecilerin yaklaşık 5 dakikalık çalışmasıyla yüzüklerden kurtulan İbrahim Talay, rahat bir nefes aldı.

İtfaiyeciler, son aylarda sık sık parmaktan yüzük çıkarma operasyonları yaptıklarını belirtip, bunların daha çok işportada satılan ucuz yüzükler olduğunu, böyle aksesuarların kullanılmamasını tavsiye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title