Haberler

2 Yılda 30'dan Fazla Cezaevinde İnceleme Yapıldı"

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: "2 yıl içinde Türkiye genelinde 30'dan fazla cezaevinde incelemeler yaptık ve raporladık.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "2 yıl içinde Türkiye genelinde 30'dan fazla cezaevinde incelemeler yaptık ve raporladık. Ükemizdeki cezaevlerinin durumunun iyileştirilmesi konusunda komisyon çalışmalarımızın önemli katkıları olmuştur" dedi.

Ferizli L Tipi Cezaevini ziyaret eden Üstün, yetkililerden cezaevi şartlarıyla ilgili bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Üstün, komisyon olarak çok sayıda cezaevinde inceleme yaptıklarını anlatarak, "Komisyonumuz, cezaevlerinde incelemelerde bulunuyor. Raporlar hazırlayarak Adalet Bakanlığına gönderiyoruz. Cezaevinde kalan insanlarımızın, hayat standartlarının yükselmesi için gayret sarf ediyoruz. Bu çalışmaları, yurtdışında da yapıyoruz. Bu zamana kadar 2 yıl içinde Türkiye genelinde 30'dan fazla cezaevinde incelemeler yaptık ve raporladık" diye konuştu.

Üstün, Türkiye'deki cezaevlerinin koşullarını daha da iyi duruma getirmek istediklerini vurgulayarak, "Türkiye'nin cezaevleri, iddia ediyorum ki Avrupa'daki cezaevlerinden çok daha iyi durumda. Avrupa'daki cezaevleri, çok sıkışık, yüksek katlı binalarda barındırılıyorlar. Sosyal ve spor etkinlikleri, bizimkiler kadar yok. O bakımdan ülkemizdeki cezaevlerinin durumunun iyileştirilmesi konusunda komisyon çalışmalarımızın önemli katkıları olmuştur" ifadesini kullandı.

Sakarya'daki cezaevinin, Türkiye için bir örnek oluşturduğunu belirten Üstün, bölgede yeni bir cezaevi yapılacağını ve burada kalan mahkum ve hükümlülere iş imkanı sağlayacak etkinlikler düzenleneceğini söyledi. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Ferizli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title