Haberler

2.yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu

Afyonkarahisar'da, Yenilenebilir Enerji Sistemleri üzerine çalışan akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelerek fikirlerini paylaşması hedefini taşıyan "2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu" etkinliği başladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) yapılan açıklamaya göre, AKÜ Mühendislik Fakültesi ile birlikte Anadolu, Bilecik, Ege, İstanbul Teknik, Osmangazi ve Pamukkale Üniversiteleri'nce ortaklaşa düzenlenen, "2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu"nun açılışı, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salonu'da yapıldı.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, etkinliğin açılışındaki konuşmasında, geçen yıl ilki düzenlenen etkinliğin AKÜ öğrencilerinden oluşan 15 öğrencinin katıldığının, bu yıl ise 7 farklı üniversiteden öğretim üyesinin organizasyon komitesinde yer aldığını, Fransa, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da misafir hocaların geldiğini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların oldukça önemli olduğunu bildiren Prof. Dr. Taşgetiren, Afyonkarahisar'ın her geçen gün artan termal turizm potansiyelinden yararlanmak ve tanıtmak amacıyla "kış okulu" olarak etkinliği düzenlediklerini belirtti.

AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu ise fosil yakıtların atmosfere saldığı gazların çevre kirliliği ve sera etkisi oluşturduğu, bunun sonucu küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin yaşandığını belirtti. 2010 yılında yaklaşık olarak 31 milyar ton olarak gerçekleşen dünya enerji kaynaklı karbondioksit emisyonunun, 2030 yılında 43 milyar ton seviyelerine ulaşmasının beklendiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hocaoğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının ise üretim maliyetleri her geçen gün düştüğünü, zamanla petrol, kömür ve doğalgazla rekabet edebilecek seviyelere geleceğini aktardı.

Daha sonra Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitko Stoev, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Kesler, Yunanistan Patras Üniversitesi Rektörü Prof. Socrates Kaplanis sunum yaptı.

Türkiye'deki 18 farklı üniversiteden öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı 4 gün sürecek etkinlikte, ulusal ve uluslararası kurumlarda görev yapan uzman öğretim üyeleri tarafından konuyla ilgili dersler verileceği, laboratuvar uygulamaları yapılacağı bildirildi.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Yunanistan Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title