Haberler

2 Yaşındaki Oğlunu Öldüren,eşini de Yaralayan Sanık Duruşmada Sürekli Ağladı

Eskişehir'de 26 Eylül 2013 tarihinde, cinnet geçirerek 2 yaşındaki oğlu Yunus Berke'yi bıçaklayarak öldürdüğü, eşi 39 yaşındaki Gülcan Akdeniz'i de ağır yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 58 yaşındaki Yaşar Akdeniz, duruşmada sürekli ağladı. Mahkeme savcısı Vahide Kaya'nın duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde meydana gelen olayda, inşaat işçisi Yaşar Akdeniz, cinnet geçirerek eşi Gülcan Akdeniz'i 20 yerinden, 2 yaşındaki oğlu Yunus Berke'yi ise 15 yerinden bıçakladı, ardından da aynı bıçağı kendine saplayarak intihara kalkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polislerin kapıyı kırıp içeriye girmesiyle 2 yaşındaki Yunus Berke ile annesi Gülcan Akdeniz ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne, Yaşar Akdeniz de başka bir ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yunus Berke Akdeniz doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Yaşar Akdeniz ile eşi Gülcan Akdeniz ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaşar Akdeniz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ALLAH İÇİN BİR KURBAN VERMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ

Oğlunu öldürüp eşini yaralayan Yaşar Akdeniz'in yargılanmasına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Bugün yapılan duruşmada, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Yaşar Akdeniz'in poliste ve savcılıkta daha önce verdiği ifadeleri okundu. Yaşar Akdeniz savcılık ifadesinde, "Olay gecesi eşimle birlikte televizyon izliyorduk. Daha sonra çocuğumuzu yatırdık. Ben de yanına yatmıştım. Bir süre sonra kalkıp televizyon izlemeye devam ettim. Bu sırada televizyonda benim hayatım görüntülere geldi. Bana Allah için bir kurban vermem gerektiği söylendi. Ben de kalktım ve mutfaktan bıçak aldım. Çocuğumu bıçakladım. Bu sırada eşim elimden bıçağı aldı. Mutfağa giderek bir bıçak daha aldım. O bıçak kırıldı ve bir yenisini aldım. Sonrasını hatırlamıyorum" demişti.

SÜREKLİ AĞLADI

Sanık Yaşar Akdeniz, savcılık ifadesi okunurken ağlamaya başladı. Sanığın ağlamasından etkilenen mahkeme savcısı Vahide Kaya da gözyaşlarına hakim olamadı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şanverdi'nin de duruşma sırasında zaman zaman gözlerinin yaşaroığı dikkat çekti.

EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmaya katılan Gülcan Akdeniz, çocuğunu öldüren ve kendisini de yaralayan eşi Yaşar Akdeniz'den şikayetçi olmadığını söyledi. Gülcan Akdeniz, "Eşim aslında çok iyi bir insandır. Eşimin psikolojik sorunları vardı. Olaydan bir hafta önce doktora da gitmişti. Olay gecesi bebeğimizle ilgilendi, yemeğini yedirdi. Hiçbir tartışmamız yoktur. Kendisi ailesine bağlı bir insandır. Olayı bilinçli olarak yaptığına inanmıyorum. Ben kendisinden şikayetçi değilim. Nasıl böyle bir olayı yaptı halen kafam almıyor" dedi.

AKLİ DENGESİNİN YERİNDE OLUP OLMADIĞI BELİRLENECEK

Tutuklu Sanık Yaşar Akdeniz ile duruşma boyunca ağladı,  duruşmada ifade vermedi. Mahkeme heyeti, Yaşar Akdeniz'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi kararını vererek duruşmayı 3 Nisan 2014 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title