Haberler

2 Vatandaş Dolandırılmaktan Son Anda Kurtarıldı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde kendini polis olarak tanıtarak, "Adınız 15 Temmuz darbe girişimine karıştı" diyen dolandırıcılara bir vatandaş 2 bin 500 TL kaptırırken, 2 vatandaş ise dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde kendini polis olarak tanıtarak, "Adınız 15 Temmuz darbe girişimine karıştı" diyen dolandırıcılara bir vatandaş 2 bin 500 TL kaptırırken, 2 vatandaş ise dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Besni'de yaklaşık 30 vatandaş ile bağlantı yapan dolandırıcılar, H.T. isimli vatandaşı 2 bin 500 TL dolandırdı. Polis ekipleri ismi öğrenilemeyen bir vatandaş 17 bin TL, Sarıyaprak Köyü Muhtarı Yusuf Çolak'ı ise 9 bin TL yatırmak üzereyken dolandırılmaktan son anda kurtardı.

9 bin TL dolandırılmaktan son anda kurtulan Sarıyaprak Köyü Muhtarı Yusuf Çolak, "Adamın biri bana telefon ederek ben polisim, savcı bey sizinle görüşecek dedi. Savcı olduğunu söyleyen biri bu numara senin adına kayıtlı mı diye sordu. Ben de oğlumun adına kayıtlı olduğunu söyledim. Eşimin telefon numarasını istedi, ben de verdim. Hesabında ne kadar para varsa çek ve bize gönder dediler. Ben de hesabımda bulunan 9 bin TL'yi çektim. Kendisini savcı olarak tanıtan şahıs evinize FETÖ ile ilgili soruşturma kapsamında ekip gönderdim eviniz aranacak dedi. Ben de postanede parayı yatırmak için sıra bekliyordum. Postanenin güvenlik personeli ve polis ekipleri dolandırıldığımı anlayınca beni uyardı ve beni dolandırılmaktan kurtardılar. Allah kendilerinden razı olsun" şeklinde konuştu.

17 bin TL dolandırılmak istenilen ismi öğrenilemeyen vatandaş ise dolandırıcıların hesabına para yatıracağı esnada polis ekipleri tarafından uyarılarak dolandırılmaktan kurtarıldı.

Daha sonra Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü 'isminiz darbeye karıştı ve darbe listesinde' gibi bir takım kurgular üzerine arayan telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan konu ile ilgili bir açıklama yaparak, vatandaşların buna hiçbir şekilde inanması gerektiğini, polislerin veya savcıların telefon ile vatandaşları arayıp ne nakit, ne de bilgi istemeyeceklerini belirterek, hiçbir şekilde gelen mesajlara saygınlık edilmemesini ve bu durumun polis ekiplerine bildirilmesini istedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Çolak Sarıyaprak Adıyaman Besni Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title