Haberler

2 Ürünün İthalatı İçin Soruşturma

"Sentetik filament ipliklerinden dokunmuş mensucat" ve "sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat" ithaline ilişkin damping önlemlerinin etkisiz kılınmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

"Sentetik filament ipliklerinden dokunmuş mensucat" ve "sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat" ithaline ilişkin damping önlemlerinin etkisiz kılınmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğe göre, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Çin Halk Cumhuriyeti, Tayland, Malezya ve Çin Tayvan'ı menşeli "sentetik filament ipliklerinden dokunmuş mensucat"ın ithaline ilişkin ülke ve firma bazında değişen oranlardaki damping önlemi uygulamaya konuldu. Çeşitli sektör temsilcileri, söz konusu ürünlerin Bulgaristan üzerinden ihraç edilmesi suretiyle önlemin etkisiz kılındığı iddiası ile başvuruda bulundu.

Yapılan değerlendirmelerde, soruşturma konusu ürünün genel ithalatının son dönem itibarıyla dalgalı bir seyir izlediği, Bulgaristan menşeli ürünün ithalatında ise artış belirlendi. İncelemeler neticesinde bu ülkeden ihracat gerçekleştiren firmaların mevcut dampinge karşı önlemleri etkisiz kıldığı yönünde önemli bulgulara ulaşıldı.

Bilgi, belge ve deliller ışığında Bulgaristan menşeli/çıkışlı söz konusu ürün için İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

Benzer bir talep de "sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat" ithaline yönelik geldi. Sektör temsilcileri, bu eşyanın ithalatında uygulanan önlemlerin, önleme tabi ürünlerin Bulgaristan ve Polonya üzerinden ihraç edilerek etkisiz kılındığı iddiası ile Bakanlığa başvuruda bulundu. İncelemeler neticesinde bu ülkelerden ihracat gerçekleştiren firmaların mevcut dampinge karşı önlemi etkisiz kıldığı yönünde önemli bulgular tespit edildi.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, bu doğrultuda önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Bulgaristan Güney Kore Tayland Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title