Haberler

2. Umke İl İçi Kamp ve Tatbikatı" Muğla'da Yapıldı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından, "2. UMKE İl İçi Kamp ve Tatbikatı" çerçevesinde, Dalaman ilçesinde zincirleme trafik kazası senaryolu kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından, "2. UMKE İl İçi Kamp ve Tatbikatı" çerçevesinde, Dalaman ilçesinde zincirleme trafik kazası senaryolu kurtarma tatbikatı düzenlendi.

2015 yılı faaliyet planında yer alan tatbikata, Muğla, Aydın ve Denizli'den gelen 112, UMKE, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma, emniyet, itfaiye ve Arama Kurtarma Timi'nden (AKUT) yaklaşık 100 personel katıldı.

Ekiplere, senaryo gereği Dalaman-Fethiye Karayolu Tersakan Köprüsü Kille Mezarlık mevkisinde zincirleme trafik kazası olduğu ihbarı yapıldı. İlk olarak kaza yapan araçlardan birisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Daha sonra gönüllü ve özel eğitimli ekipler, çevre güvenliği alarak, kazazedelere ilk müdahaleleri gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın temel amacının, Sağlık Bakanlığı'nın 5 bin kişiden oluşan gönüllü ordusunun sahadaki etkin hizmetlerini yerinde görmek olduğunu söyledi.

Olağanüstü haller ve afet durumlarında ekiplerin hizmete hazır olduğunu gördüklerini belirten Tekin, "Olağanüstü durumlarda nasıl bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde olduğumuzu göstermek açısından böyle bir tatbikatı gerçekleştirdik" dedi.

Senaryo gereği 8 aracın zincirleme trafik kazasına karıştığını anlatan Cihan Tekin, şunları kaydetti:

"Bu gibi durumlarda UMKE ekiplerimizin hazır olmasını ve diğer kuruluşlarla işbirliği içerisinde müdahalelerin en hızlı, etkin ve verimli şekilde gerçekleştirmesini istiyoruz. Türkiye, Sağlık Bakanlığı olarak Avrupa'nın en büyük gönüllü medikal anlamda kurtarma ekibine sahiptir. Bizler de Muğla'da 86 personelimizle bu hizmeti vermekteyiz. İnşallah kazasız, belasız bir 2015 yılı geçiririz."

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise tatbikatın başarıyla sonlandırıldığını belirterek, "Doğal afetlerin hiçbir zaman olmasını istemiyoruz, ancak bu da hayatın bir gerçeği. Bu anlamda her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Dalaman Denizli Aydın Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title