Haberler

2. Uluslararası Yetim Buluşması"

Sultangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "2. Uluslararası Yetim Buluşması" etkinliği düzenledi.

Sultangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "2. Uluslararası Yetim Buluşması" etkinliği düzenledi.

Sultangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Tanzanya, Azerbaycan, Endonezya, Tunus, Suriye ve Doğu Türkistan ülkelerindeki yetimlerin buluşacağı programda barış güvercinleri uçurulacağı belirtildi.

Çocukların Miniatürk'ü gezeceği, boğaz turuna katılacağı, Sultangazi Kent Ormanı'nda fidan dikeceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnsani Yardım Vakfının (İHH) katkılarıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında 22 Nisan'da belediye hizmet binası önünde animasyon etkinlikleri düzenlenecek, konuk çocuklar yerel halk oyunları gösterileri sunacak. Programda yetim çocuklarla beraber barış beraber barış güvercinleri uçurularak, dünyaya barış mesajları verilecek. Çocuklar daha sonra eğlence dünyasında vakit geçirecekler. 23 Nisan'da ise Yetim Ormanı'na fidan dikecek olan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarına katılacak. Çocuklar, Miniatürk'ü, gezip boğaz turu attıktan sonra yapılacak alışverişin ardından ülkelerine dönecek."

Kaynak: AA / Güncel

Sultangazi Miniatürk 23 Nisan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title