Haberler

2. Uluslararası Mersin Maratonu'na Doğru

15 Temmuz şehitleri anısına "Mersin'e koş Mersin'de koş" sloganı ile gerçekleştirilecek 2.Uluslararası Mersin Maratonu'nun 42 kilometrelik parkuruna 8 ayrı ülkeden 231 sporcu, 15 kilometre parkuruna 6 ayrı ülkeden 960 sporcu ve halk koşusuna da yaklaşık 23 bin kişi başvurdu.

15 Temmuz şehitleri anısına " Mersin'e koş Mersin'de koş" sloganı ile gerçekleştirilecek 2.Uluslararası Mersin Maratonu'nun 42 kilometrelik parkuruna 8 ayrı ülkeden 231 sporcu, 15 kilometre parkuruna 6 ayrı ülkeden 960 sporcu ve halk koşusuna da yaklaşık 23 bin kişi başvurdu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı açıklamada, Mersin'in her geçen yıl biraz daha değiştiğini ve geliştiğini belirtti.

Göreve geldiklerinden beri Mersin'i her platformda en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Kocamaz, Tarsus'ta 12 yıl boyunca yapılan yarı maratonu Mersin'e tam maraton olarak taşımanın gururunu yaşadıklarını aktardı.

2. Uluslararası Mersin Maratonu'nun geçen yıldan daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

"42 kilometrelik yarışa 8 ayrı ülkeden 231 maratoncu başvurdu. Bu ülkeler Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye. Yine 15 kilometre 6 ülkeden 960 arkadaşımız başvurdu. Almanya, Amerika, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye. 5 kilometre halk koşusuna da şu ana kadar yaklaşık 23 bin başvuru olmuş ki geçen yıl bunların toplamı 2 -3 bin arasındaydı. İkinci yılında katılımın 10 katına çıkması, bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl en az 50 bin katılımcı. Her yıl da katlanarak devam etmeli. Spor barıştır, sevgidir, hoşgörüdür ve kardeşliktir. Biz de Mersin'de sevgi, barış ve kardeşlik ortamını bu tür etkinliklerle daha da pekiştirmek istiyoruz."

Uluslararası Mersin Maratonu yarın 09.00'da başlayacak.

Kaynak: AA / Spor

Burhanettin Kocamaz Mersin Tarsus Kenya Spor Haberler

title