Haberler

2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu Sona Erdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ve 17 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı, ’2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu’ Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ve 17 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı, '2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu' Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

19-20 Eylül tarihleri arasındaki sempozyuma, ÇEM Genel Müdürü Hanifi Avcı, ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Erozyon Kontrolü Daire Başkanı Hayrettin Yıldırım, Havza Planlama ve Islahı Daire Başkanı Cafer Orhan, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcıları Yalcın Akın ve Mehmet Çelik ile şube müdürleri, işletme müdürleri ve işletme şefleri katıldılar.

Katılımcılara, Mersin Bölge Müdürlüğü'nde, Erdemli İşletmesi tarafından uygulanan Sorgun Mikro Havzasında yapılan ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları, Sıraç mevkiinde yapılan sera ve tarım uygulamaları ile daha önceki yıllarda tesis edilmiş sedir ağaçlandırmaları, ceviz ağaçlandırmaları, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nün çalışmaları, Silifke Orman İşletmesi'nde YARDOP uygulamaları, orman yangınları ile mücadele konusunda bilgiler verildi. Program, yangın söndürme tatbikatı ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayrettin Yıldırım Mersin Havza Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title