Haberler

2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası

2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik TurnuvasıBATMAN (AA) - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası başladı.

2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik TurnuvasıBATMAN (AA) - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası başladı.Antik Kent Hasankeyf'in girişinde bulunan seyir alanında düzenlenen etkinlikte konuşan, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, wushu sporunun güzelliğini bu tarihi şehirde yaşatmaktan ve yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Akyüz, turnuvayı geçen yıl Batman'da başlattıklarını anımsatarak, ikincisi düzenlenen turnuvayı tarihi Hasankeyf'te gerçekleştirmenin güzelliğini yaşadıklarını belirtti. Wushu sporunun, Çin ata sporu olduğunu, estetiği ve insan sağlığı açısından faydalarıyla dünyaya emsalsiz bir şekilde yayıldığını kaydeden Akyüz, şöyle konuştu: "Bu güzel sporu tarihi Hasankeyf kalesi ve şehrinde yaşatmak ve yaşamaktan son derece gururluyuz. Burada bu organizasyon bizim için önemli bir mana ifade ediyor. Hasankeyf ülkemizin önemli bir ilçesi ve bir köşesidir. Burada tarihi bir anlam var. Peygamberimizin soyundan gelen İmam Abdullah Türbesi var. Bu güzel şampiyonayı Anadolu'nun bu güzel şehrinde yapmaktan mutluyuz."Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen, daha önce cirit atma, kano ve bisiklet final müsabakalarına ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, "Hasankeyf'in tarihi ve kültürel dokusunda uluslararası etkinlikler yapılmasını çok önemli görüyorum" dedi. İki gün sürecek turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Irak, İran ve Azerbaycan'dan 150 sporcu katılıyor. ...

Kaynak: AA / Güncel

Hasankeyf Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title