Haberler

2. Uluslararası Altın Çınar Film Festivali

Yücel Çakmaklı Film Atölyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Çınar Film Festivali'ne başvurular sona erdi.

Yücel Çakmaklı Film Atölyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Çınar Film Festivali'ne başvurular sona erdi.

Festival koordinatörü Akif Kaya, yaptığı açıklamada, festivale 127 kısa film ve 73 belgesel film başvurusunun yapıldığını, 29 Nisan'dan itibaren jüri üyeleri tarafından yapılacak ön elemeyi geçen 15 kısa film ile 10 belgeselin finale kalacağını belirtti.

Festivalin 21-25 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini ifade eden Kaya, "Filmlerimiz festivale hazır. Festivalde uzun metrajlı film kategorisinde, Yunus Emre-Aşkın Sesi, Üç Yol ve Meryem filmleri gösterilecek. Yarışmada birinciliği alan belgesel ve kısa film yönetmenleri 10 bin, ikinciler 7 bin 500, üçüncüler ise 5 bin lira ödül alacak" dedi.

Belgesel film seçici kurulunda Ertuğrul Karslıoğlu, Kürşat Kızbaz, Meryem Doğan, Müjgan Taner ve Erdem Dinçol'un yer aldığını bildiren Kaya, kısa film seçici kurulunun ise Tunç Başaran, Alican Yücesoy, Erçin Karabulut, Janset, Tofik İsmailov'dan oluşacağını kaydetti. - Kayseri

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yücel Çakmaklı Akif Kaya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title