Haberler

2. Uluslararası Aile Konferansı Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Ailenin zayıflaması durumunda onun bıraktığı boşluğu doldurmak yüksek maliyetli yatırımları gerektirdiği gibi aynı sonucu üretmesi de mümkün değildir" "Bütünlüklü aile politikaları geliştirip, geliştirilen politikaları titizlikle uygulamaya ayrı bir özen.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Ailenin zayıflaması durumunda onun bıraktığı boşluğu doldurmak yüksek maliyetli yatırımları gerektirdiği gibi aynı sonucu üretmesi de mümkün değildir" dedi.

İslam, Gonen Hotel'de düzenlenen ve iki gün sürecek 2. Uluslararası Aile Konferansı'nın açılışında yerli ve yabancı davetlilere hitap etti.

Bakan İslam, ailenin toplumun temeli ve birçok değeri barındıran benzersiz bir kurum olduğunu söyledi.

İslam, ailenin "doğal sosyal güvenlik ve sosyal hizmet kurumu" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu özelliklerinden dolayı toplum da toplumun üst organizasyonu olan devlet de güçlü bir aile kurumu ister. Ailenin zayıflaması durumunda onun bıraktığı boşluğu doldurmak yüksek maliyetli yatırımları gerektirdiği gibi aynı sonucu üretmesi de mümkün değildir. Ancak içinde yaşadığımız modern zamanların ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşümlerin, aile yapısında bazı değişimler getirdiği, ailenin bazı fonksiyonlarını kaybetmesine ve bazı yeni fonksiyonlar üstlenmesine sebep olduğu bilinmektedir. Buna rağmen aile kurumu günümüzde de önemini ve değerini muhafaza ediyor."

"Bütünlüklü politikalar üretiyoruz"

Ayşenur İslam, hükümet olarak uygulanan programların ailenin işlevlerini yerine getirmesini amaçladığını kaydederek, bu konuda geliştirilen politikaların hukuki, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarının olduğunu dile getirdi.

Aile konusunda yapılacak bir ihmalin diğer alanlara zarar vereceğini vurgulayan İslam, şunları söyledi:

"Bu da ailenin sorun çözen değil, sorun üreten bir yapıya dönüşmesine neden oluyor. Bütünlüklü aile politikaları geliştirip, geliştirilen politikaları titizlikle uygulamaya ayrı bir özen gösteriyoruz. Hızla modernleşen bir toplum olarak modernleşme sürecini bizden önce yaşayan toplumların aile konusunda geçirdikleri süreçleri iyi anlamamız gerekmektedir. Modernleşmenin, insan, tabiat, toplum gibi temel konularda ön plana çıkardığı görüşlerin aileyi nasıl etkilediğinin çok iyi anlaşılması gerekmektedir."

"Tedbirler aile çözülmeden alınmalı"

Bakan İslam, aile zarar görmeden gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirerek, sonrasında alınan tedbirlerin işe yaramadığını kaydetti. Modernleşmeyle ortaya çıkan bireyciliğin aile kurulmasını ve kurulan ailenin de değerlerinin korunmasını engellediğini anlatan İslam, dayanışma, paylaşma, saygı, sevgi, sorumluluk, nezaket ve şefkat gibi değerlerin önemine işaret etti.

Dünya genelinde uygulanan sosyal politikaların gerekli sonuçları vermediğini belirten İslam, "Uygulanan politikalar birbirinden tamamen farklı olsa da bu ülkelerin aynı kültürel yapıyı paylaşmakta oldukları unutulmamalıdır. Söz konusu kültürel yapının, aile değerlerinin istenilen nitelikle yaşamalarını mümkün kılan özelliklerini büyük ölçüde yitirmiş olması doğal olarak ailenin çözülmesine de yol açmaktadır. Ülkemizin ve diğer İslam ülkelerinin tebarüz ettikleri kültürel miras ve onun unsuru olan aile değerlerinin, ülkelerimizde ailenin göreceli olarak güçlü olmasını sağladığı açıktır" değerlendirmelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı

Afrika programı nedeniyle konferansa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise toplantıya yazılı mesaj gönderdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam'ın okuduğu mesajda Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Hızla gelişen ve modernleşen dünyada çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi biçimde yetiştirilmelerine azami özen gösterme hususunda ailelerimize daha büyük görevler düşmektedir. Milletimizin ihtiyacı olan bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı, öz güvenli nesiller yetiştirilmesi konusunda ailelerimiz en güvendiğimiz kurumlarımızdır... Sevgiyle ve saygıyla kurulmuş aile yapısının korunması, anne ve babaların evlatlarına sahip çıkması, örnek olması, erdemli ve ahlaklı nesiller yetiştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur."

"Modern dünya, kadını meta olarak görüyor"

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt da aile hayatının medeniyetin temelini oluşturduğunu söyledi.

Kurt, anne ve babaların ilk öğretmenler olduğunu dile getirerek, aileyi en güvenilir sığınak olarak niteledi.

Aile ilişkilerinin yaşlandıkça daha da kıymet kazandığını belirten Kurt, "Mutlu bir yuvanın formülü, kadın erkek arasında sevgi ve saygıdan geçer" dedi.

Kurt, İslam medeniyetinin, kadın ve erkeği bir olarak gördüğüne vurgu yaparak, anne olarak kadına bazı haklar ve sorumluluklar yüklendiği kadar babaya da aynı derecede görevler yüklendiğini kaydetti. Müslümanların kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını aktaran Kurt, modern dünyanın kadını bir meta olarak gördüğünü söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, İslam dünyasının birçok zorlukla karşı karşıya olmasına rağmen sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelebildiğine dikkati çekti.

İslam toplumunda ailenin çok önemli olduğunu anlatan Karadaği, istikrarlı toplum ve devlet için aile kurumuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Batı'nın ruhsal sorunlarla karşı karşıya olduğunu, ailelerin parçalandığını dile getiren Karadaği, "2011'de 46 milyon kadın kürtaj yaptırdı. Bu da 46 milyon çocuğun öldürülmesi demektir. Burada ailenin nasıl parçalandığını görüyoruz" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in ailevi soruların bütünü için çözümler içerdiğine vurgu yapan Karadaği, ayetlerin iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

-2. Uluslararası Aile Konferansı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile  Kadın ve Demokrasi Derneği'nin desteklediği konferansta, "Değişen Dünyada Bireyler Arası Etkileşim Ağı Olarak Aile – Şefkat, Hürmet, Nezaket, Paylaşım" temasıyla düzenlenen konferansta; "Savaşlar, Modernleşme, Kadın-Erkek Adaleti", "Modernleşme ve Küreselleşme Sürecinin Aileye Etkisi", "Bilişim ve İletişim Teknolojileri", "Güvenlik Tehditleri ve Aileye Yönelik Riskler", "Ailede Kavramların, Değerlerin ve İlişkilerin Kur'an Esaslarına Göre Düzeltilmesi", "Aile ve Kadın-Erkek Arasında Adalet", Aile İçi İletişimde Kronik Sorunlar", "Savaş ve Çatışmaların Aile Üzerine Etkileri", "Medya ve Sanatın Ailenin İstikrarındaki Rolü", "İslam Hukuku ve Yerel Kanunlar Arasında Aile", "BM Ekseninde Uluslararası Kadın ve Aile Politikalarına Yaklaşım" konuları ele alınacak.

Konferansa İslam İşbirliği Teşkilatı Aile ve Sosyal İşler Müdürü Fadila Grine, İDSB Onursal Başkanı Necmi Sadıkoğlu ile davetliler katıldı.

Konuşmaların sonunda Bakan İslam'a, adına dikilen 20 fidanın sertifikası verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ayşenur İslam Ali Kurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title