Haberler

2. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "2. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi" düzenleneceği bildirildi.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "2. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi" düzenleneceği bildirildi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesislerinde 28-30 Nisan arasından gerçekleştirilecek kongrenin ana konusu olan sürdürülebilir turizmin doğal, ekonomik ve sosyo-kültürel kaynakların kullanılırken korunmasını ve devamlılığını gözeten son yılların en önemli turizm yaklaşımlarından biri olduğu belirtildi.Kongrede turizm sektörü paydaşları ve akademisyenlerin görüşleri ve bilgilerinin bir araya getirilerek güncel turizm uygulamalarının sürdürülebilir turizm yaklaşımı rehberliğinde ele alınacağına işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Kongrede 29 farklı üniversiteden 45 bildiri sunulacak. Kongrede çevresel sorumlu davranışlar, yeşil yıldız uygulamaları, kültürel miras çalışmaları, çevreye duyarlı rekreasyon faaliyetleri değerlendirmeleri, turizm eğitimi değerlendirmeleri, korunan alanlar, sürdürülebilir yönetim uygulamaları, yerel halk algısı, mutfak kültürünün sürdürülebilirliği gibi başlıklarına ağırlık verilecek.""2. Ulusal Sürdürülebilir Turizm Kongresi"nin sosyal etkinlikleri kapsamında birinci gün katılımcıların plaj temizliği yapacağı, ikinci gün ise oturumlar sonrasında fidan dikme etkinliği ile kültür gezisi düzenleneceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Akdeniz Üniversitesi Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title