Haberler

2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu'na Doğru

2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumunun, 13 16 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirileceği bildirildi.

2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumunun, 13-16 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Sempozyum Başkanı ve Düzce Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kürşat Karacabey, Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak böyle önemli bir sempozyumda paydaşlarla birlikte görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Düzenleme kurulunda Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuper Özbar ve Bilim Kurulunda Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç.Dr. Recep Özmerdivenli'nin de yer alacağını ifade eden Karacabey, özellikle çocuk obezitesinin önemine vurgu yaptı. Karacabey, televizyon ve internet bağımlılığının çocukları hareketsiz bir yaşama yönlendirdiğini, egzersizden uzaklaştırdığını, onların obez olmasına neden olduğunu bildirdi.

Fiziksel aktivitenin, çocukluk ve gençlik dönemlerinde bedensel gelişimin sağlıklı olmasını sağladığını, ileri yaşlarda ise kişinin sağlığının bozulmasını önlediğini ve geciktirdiğini vurgulayan Karacabey, "Egzersizin çocukluk ve ergenlik çağında yapılması gereken en önemli etkinliktir" diye konuştu.

Yapılan birçok bilimsel çalışmaların egzersizin sağlık üzerinde birçok psikolojik ve fizyolojik olumlu etkileri olduğunu gösterdiğini anlatan Karacabey, 6 yaş ve üzeri obez çocukların yüzde 50'sinin yetişkinlik dönemlerinde de obez olduğunu bildirdi.

Bu oranın çocukluk çağında obez olmayanlarda yüzde 10'a kadar düştüğünü dile getiren Karacabey, "O halde obezite erken yaşta tespit edilmeli ve obeziteden korunmak için fiziksel etkinlikler artırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sempozyum bilgilerine; http://www.obezitesempozyumu2014.com/ adresinden ulaşabileceğini dile getiren Karacabey, sempozyumu seneye uluslarası katılımlı olacak şekilde Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde yapmayı planladıklarını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Düzce Üniversitesi Kürşat Karacabey Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title