Haberler

2 Ton 200 Kiloluk Kurbanlıkla Rekorunu Yeniledi

Çorum'da özel olarak yetiştirilen ve "Şahin" adı verilen 2 ton 207 kiloluk dev kurbanlık Ankaralı bir işadamı tarafından satın alındı. Her yıl yetiştirdiği kurbanlık hayvanlarla Türkiye'de ün yapan Müfit Gürses, bu yıl da rekorunu yeniledi.

Alaca ilçesinde besicilik yapan Müfit Gürses tarafından yetiştirilen "simmental" cinsi boğa, ağırlığıyla dikkati çekiyor. Kurban bayramına sayılı günler kala 2 ton 207 kiloya ulaşan ve Şahin adı verilen boğa, pazara inmeden alıcısını buldu. Geçtiğimiz yıl Gürses tarafından yetiştirilen 2 ton 40 kilo ağırlığındaki kurbanlık 65 bin TL'ye satılırken, bu yıl Ankaralı Bülent Polat adlı işadamına satılan Şahin'in fiyatı hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Çiftlikte boğalık adı verilen bölümde kalan Şahin'le, Gürses ve çiftlik çalışanları özel olarak ilgileniyor. Dev kurbanlık, yonca, yulaf ve arpa ile besleniyor.

Buzağıyken satın aldığı "simental" cinsi boğayı 6 yıl boyunca açık besi yöntemiyle yetiştirdiğini ifade eden Gürses, Türkiye'nin en büyük boğasının bu yıl da Çorum'dan çıktığını söyledi. Bu konuda iddialı olduğunu ifade eden Gürses, "Geçen yıl da 2 tonluk bir kurbanlık yetiştirmiştim. Bize göre Türkiye'nin en büyük boğasıydı. Geçen yıl, kendi kendime 'gelecek sene daha ağır bir kurbanlık yetiştirip, yine bu rekoru ben kıracağım' diye söz vermiştim. Yine çok iddialıyım. Şuanda ağırlığı 2 ton 207 kilogram olan Şahin'i, daha önce bizden birçok kurbanlık alan Ankaralı işadamı Bülent Bolat'a sattık" dedi.

Dev kurbanlığa satış fiyatını belirlemediğini ifade eden Gürses, "Şahin'e şu anda bir fiyat biçilmez. Rakamı Bülent bey belirleyecek. Zaten kendisi yıllardır bizden kurbanlık alıyor. Böyle hayvanlar yetiştirmekten gurur duyuyorum. Bu benim baba mesleğim. Gece-gündüz sürekli hayvanlarla ilgileniyoruz. Bu bir sevgidir. Mesleğimizi seviyoruz" ifadesini kullandı.

Şahin'in yerine Rocky hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıllarda bin 640 kilo ağırlığında 'Kral' adlı kurbanı, sonra bin 850 kilo ağırlığında 'Tufan'ı, 2015 yılında da 2 ton 40 kilo ağırlığındaki Şahin'i yetiştiren Gürses, bu yıl tekrar Şahin adını verdiği kurbanlıkla yine bir rekora imza attı. Gelecek yılki Kurban bayramı için de hazırlıklara başlayan Gürses, Rocky adını verdiği kurbanlığına şimdiden gözü gibi bakıyor. Hırçın tavırlarıyla dikkat çeken Rocky adlı kurbanlık dev görünümü ile şimdiden ilgi odağı oluyor. Rocky de Şahin gibi çiftlik çalışanları tarafından boğalık adı verilen bölümde tek başına kalıyor ve özel olarak ilgileniliyor.

'Rocky' adı verdiği diğer boğanın şuanda bin 500 kilogram ağırlığında olduğunu açıklayan Gürses, onun da gelecek yılki Kurban Bayramı'nda iki tonu geçeceğine inandığını kaydederek, "Onu da seneye satacağız inşallah. Çok açık söylüyorum, gelecek yıl da iddialıyım" dedi.

"Sevgi olmazsa bu başarılar elde edilmez"

Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül ise Gürses'i tebrik ederek, "Aslında bu bir başarı hikayesidir. Müfit bey işini çok seviyor. Burada hayvanlarına adeta çocuğu gibi bakıyor. Sadece çiftlikte onlarla ilgilenmekle kalmıyor gece onların fotoğraflarını, videolarını paylaştığını biliyorum. Bu sevgi olmazsa bu başarılı netice elde edilmez. İnşallah bu tür başarıların, rekorların yine kendisi tarafından kırılarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz ise Çorum Belediye Başkanvekili Zeki Gül, yıllardır yetiştirdiği kurbanlıklarla Alaca ve Çorum'un tanıtımını yaptığı için Müfit Gürses'e plaket verdi. Ziraat Odası Başkanı Yılmaz da, Gürses'in yaptığı işle Çorum'u ve Alaca'yı gururlandırdığını belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Bülent Polat Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title