Haberler

2. Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreş Festivali"

Kahramanmaraş'ta düzenlenen "2. Şeref Eroğlu Kısa Şalvar Güreşi Festivali" sona erdi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi işbirliğiyle Dereköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen festivale, 17 ilden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların kaynaşmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şampiyonanın bölgeye hareketlilik ve canlılık getirdiğini, ata sporları, gelenek ve göreneklerinin yaşatılmasının her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Kispet yerine kısa şalvar giyilen ve renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada, başpehlivanlığı rakibi Taki Taşdemir'i tuşla yenen Halil Hopur elde etti.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren Süleyman Konak, Halil Gökdeniz, Hacı Hüseyin Kılıçsallayan, Ali Kiper, Ertuğrul Kahveci, Mehmet Yüce, Ömer Çomruk, İsmail Avcı, Tufan Gündüz, İsmail Bulut, Enis Özkale ve Mücahit Demir'e ödülleri verildi.

"Güreş Ağası" seçilen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a, Kaymakam Mehmet Türköz ağalık tesbihi, Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Hopur ise katkılarından dolayı plaket takdim etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Şeref Eroğlu Türkiye Dereköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title