Haberler

2 Ressam Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açtı

Ressam Ataç Elalmış ve Mehmet Ali Doğan, Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açtı.

Sanatçı Elalmış'ın 16 ve sanatçı Doğan'ın 26 eserinin yer aldığı serginin açılışına, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta ve sanatseverler katıldı.

Sanatçıları kutlayan kaymakam Turan, kentin değerlerine, sanata ve sanatçıya sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu belirterek, "Sanat, en büyük değerdir. Desteklerinden dolayı Konukoğlu Ailesi ve Sanko Sanat Galerisi'ne teşekkür ederim" dedi.

Gaziantep'in marka değerlerinin çok olduğunu ifade eden Turan, güzel sanat eserlerini görünce çok mutlu olduğunu vurgularken, "Bu güzelliğe kayıtsız kalmamız düşünülemez. Geleceğin güzel dünyasını siz sanatçılarımız olmadan inşa edilemez. Gençlere rol model oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

Eserlerini yağlıboya tekniğini kullanarak, doku ile biçimi oluşturduğunu kaydeden ressam Ataç Elalmış da Anadolu kültürüyle çok yakından ilgilendiğini söyledi.

Anadolu'nun kültürel zenginliğinin bir ressam için önemli imgeler sunduğuna işaret eden Elalmış, "Doğu'nun mistik yapısı resimlere de yansıyor. Seçmiş olduğum imgelerin hepsinin Anadolu'da yeri var. O nedenle yaptığım resimlerim daha farklı, daha renkli ve insana daha yakın oluyor" sözlerine yer verdi.

Ressam Mehmet Ali Doğan da konuşmasında, Gaziantep'te olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, kendisinin de çalışmalarını yaparken hep Anadolu'dan esinlendiğini belirtti.

Serigraf tekniği ile akrilik boya kullanarak resimlerini yaptığını anlatan Doğan, 10 yıldır eserlerinde 'sınırlanmış alanlar' anlamı yüklü temalar kullandığına vurgu yaptı.

Doğan, şöyle devam etti:

"Yaşamımızda her alan sınırlanmıştır. Gün geçtikçe şehirleşme artıyor, ama bu insanın doğasına uygun olmuyor. Sevgimizi, duygularımızı bile anlatmakta sınırlı kalıyoruz. Yeşil alanlar yok ediliyor. Bu nedenle resimlerimde genellikle ağaç formu ve şehir görünümlerini bir metafora dönüştürerek, sınırlanmış alanların insan yaşamına etkilerini resim dili ile anlatmaya çalışıyorum."

Kaymakam Turan, konuşmaların ardından sanatçı Elalmış ve Doğan'a, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' isimli bilimsel yayını birlikte takdim etti.

ATAÇ ELALMIŞ

1946 yılında İstanbul'da doğan ressam Ataç Elalmış, 1968 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu.

Sanatsal çalışmalarına 1970 yılında başlayan Elalmış, bugüne kadar 28 kişisel sergi açtı. Birçok kamu kuruluşu ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, Ankara'daki özel atölyesinde çalışmalarına devam ediyor.

MEHMET ALİ DOĞAN

Elazığ'da 1970 yılında doğan ressam Mehmet Ali Doğan, 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen Atölyesi'nden mezun oldu.

Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 20 kişisel sergi açtı ve birçok karma etkinlikte yer aldı. Yurtiçi yarışmalarda dört ödül alan sanatçı, özgün baskı ve duvar resimleri uygulamalarına ayrıca önem vermektedir. Ankara'da Anadolu Gösteri Merkezi'nde 984 metrekarelik kendi tarzında duvar resmi uygulaması mevcuttur.

Kurucu olduğu Doğan Sanatevi'nde, güzel sanatlar fakülteleri ve liselerine yönelik eğitim vermenin yanı sıra sanatsal çalışmalarını Ankara'daki atölyesinde sürdüren ressam Doğan'ın, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel koleksiyonlarda eserleri yer alıyor.

UPSD üyesi ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Başkanı olan Mehmet Ali Doğan, 1996 yılında Anıtkabir Derneği tarafından düzenlenen "Türk Bağımsızlık Savaşı ve Cumhuriyet" konulu resim yarışmasında mansiyon, Kültür Bakanlığı tarafından 2001 yılında düzenlenen "1. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında" başarı ödülü ve 2006 yılında düzenlenen "6. Şefik Bursalı Resim Yarışmasında" jüri özel ödülü ve 2007 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan "Küresel Isınma" konulu resim yarışmasında mansiyon ödülü aldı.

Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 27 Aralık'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep'te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 171 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM'ye de farklı bir anlam kazandırdı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Doğan Gaziantep Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title