Haberler

2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği Başladı

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen "9 Durak 9 Deneyim" etkinlikleri kapsamındaki 2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nin ilk gününde yerel ürünler ve kavun yarışması gerçekleştirildi.

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen "9 Durak 9 Deneyim" etkinlikleri kapsamındaki 2. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nin ilk gününde yerel ürünler ve kavun yarışması gerçekleştirildi.

Ovacık Mahallesi'ndeki şenlikte Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan gelen halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Sakız Belediyesi Turizm Bürosu Müdürü Rena Pagudi Damingo ve diğer davetliler halk oyununa katıldı.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, açılış töreninde yaptığı konuşmada, turizm cenneti Ovacık'ta misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Denizi, havası, tarihi, güneşi, yemeği ile turizmin her çeşidini barındıran bir ilçemiz var. Çeşme'nin her köşesinde turizmin bir değerini bulabiliriz. Her yerde turizm değeri var ama onu işlemek ve gündemde tutmak, bir değer haline getirmek hepimizin görevi." dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise "9 Durak 9 Deneyim" sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kavunumuz, enginarımız, beyaz soğanımız ve bu bölgeye özgü Sakız koyunlarımız. Bunlar bizim gerçekten olmazsa olmazımız. Birçok bölgede kavun ve Sakız koyunu yetiştirilmeye çalışılıyor ama bunların anavatanı burası. Biz bu değerleri fazlalaştırarak ekonomik girdilerimizi fazlalaştırmak zorundayız. Tarımsal politikalar bizi fazla ilgilendirmiyor. Burada Çeşme çok büyük bir pazar ve bunu değerlendirmeliyiz."

Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ise şenliğe katılmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Ege'nin iki yakası bu şenlikte buluştu ve ortak kültürümüz halk dansları ile pekişti. Komşumuz Çeşme'yi de bizim düzenlediğimiz etkinliklerde görmek en büyük dileğimiz." dedi.

Şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Kavun Yarışması'nda birinci olan Salih Ertan'ın ödülünü Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ikinci gelen Ayşe Gostak'ın ödülünü Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, üçüncü olan Adnan Kocatürk'ün ödülünü de Ovacık Mahallesi Muhtarı Mehmet Koç verdi.

Yarışmada geleneksel yöntemlerle üretimlerini sürdüren Mustafa Erkan ve Cengiz Pangal'a Çeşme Ziraat Odası Başkanı Salih Orbay tarafından mansiyon verildi.

Şenlik sonunda vatandaşlara bölgeye özgü tarhana çorbası ve kelle peyniri ile köy ekmeği ikram edildi.

Şenlik yarın gerçekleştirilecek Sakız koyunu yarışması ile tamamlanacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muhittin Dalgıç Yunanistan Ovacık Çeşme Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title