Haberler

2'nci Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali" Sona Erdi

Kayseri'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Altın Çınar Film Festivali", kapanış etkinliğiyle tamamlandı.

Talas ilçesindeki Yücel Çakmaklı Film Atölyesince, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Talas Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sinemacılar Derneğinin desteğiyle organize edilen festivalin kapanış töreni, "Türk sinemasının sultanı" olarak bilinen Türkan Şoray ve unutulmaz bazı Yeşilçam filmlerinin müziklerini hazırlayan Cahit Berkay'ın katılımıyla yapıldı.

Vali Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Türk sinemasının önemli yıldızlarını Kayseri'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Festivalin, Kayseri'ye güzel şeyler kattığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Sizlerin Kayseri'ye gelmesi, bu festivale katılması gerçekten çok güzel bir durum. Kayseri çok zengin bir kültür mirasına sahip. Bu zenginlik, Kayseri'yi Türkiye'ye ve dünyaya sunuyor. Kayseri daha da gelişerek bu tür organizasyonları önümüzdeki yıllarda artıracaktır. Bu yıl 200'ün üstünde film ve belgesel, yarışmaya katıldı. Hiç azımsanmayacak bir katılım. Önümüzdeki yıllarda sayının giderek artmasını ve uluslararası anlamda daha zengin katılımlar olmasını diliyorum. Bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Daha sonra en iyi görüntü ödülü "Fırtına" adlı eserle Aydın Kapancık'a, en iyi konsept ve senaryo ödülü "Sazende" filmiyle Ali Avlar'a, mansiyon ödülü "Sadık" adlı eserin sahibi Cantekin Cantez'e, Türk Sinemasının 100'üncü Yıl Özel Ödülü "Misafir" adlı eserle Haydar Demirtaş'a, jüri özel ödülü "Zarok" filmiyle Muhammed Beyazdağ'a, en iyi film ödülü ise "Cibik" adlı eserle Turgay Kural'a verildi.

Ulusal kısa film kategorisinde Deniz Özden, "Bir Maç Günlüğü" adlı filmle Türk Sinemasının 100'üncü Yıl Özel Ödülünü, Orhan İnce, "Adem Başaran" belgeseliyle jüri özel ödülünü, Anıl Kaya da "Dün Bugün Yarın" isimli çalışmasıyla en iyi kısa film ödülünü aldı.

Gecede, Türk Sineması 100'üncü Yıl Onur Ödülleri, Selda Akkor, Tunç Başaran, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin'e, emek ödülleri ise Türkan Şoray, Arif Keskiner ve Cahit Berkay'a verildi.

Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'ne 127 kısa film ve 75 belgesel film katıldı. Ön eleme jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belgesel film dalında 12, kısa film dalında ise 16 film finale kalmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Berkay Türkan Şoray Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title