Haberler

2'nci Kademe Bisikletli Oryantiring Yarışması Başladı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 2'nci Kademe Bisikletli Oryantiring Yarışması, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun Manavgat Belediyesi ve Manavgat Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği'nin desteğiyle düzenlediği 2'nci Kademe Bisikletli Oryantiring Yarışması, 7 kategoride 80 sporcunun katılımıyla Sorgun Çamlığı'nda düzenleniyor. Yarın sona erecek yarışmada dereceye giren sporcular 16- 17 Mayıs'ta Bolu'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, "Önümüzdeki yıllarda bu tür yarışları artıracağız. Daha yüksek katılımlı yarışlar düzenleyeceğiz. Göreve başladığımızdan bu yana ortyantiringin tüm dallarında çalışma yapıyoruz. En yaygın olanı koşuyla yapılanı ama kayaklı, bisikletli, engelli ve atlı dallarda da yarışmalar düzenliyoruz. Bu dalları da geliştireceğiz. Burada amacımız hem spor bilinci ve kültürünü kazandırmak hem de ülkemizin güzelliklerini tanıtmak, turizme katkı sağlamak" dedi.

Buradaki yarışmalarla sporcuların uluslararası müsabakalara hazırladığını da kaydeden Çolakoğlu, yıl içerisinde düzenlenen yarışmalarda sporcuların toplam puanlarına göre Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacaklarını ve buradan elde edecekleri başarıyla milli takıma girebileceklerinin altını çizdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Türkiye Antalya Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title