Haberler

2 Metre Karda Nefes Kesen Çalıntı Traktör Operasyonu

Bursa'da hırsızların çalarak ormana sakladıkları 50 bin liralık traktör, jandarma tarafından 2 metrelik karın altında güçlükle bulundu. Traktör sahibine teslim edilirken, iki vilayette onlarca yazlığı soydukları belirlenen hırsızlık şebekesi çökertildi. Zanlıların Gemlik ilçesinden çaldıkları traktörlerden birini kaçırırken devirdikleri, diğerini ise çamura saplanınca bırakıp kaçtıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde Devlet Demiryolları tarafından yapılan sondaja traktörü ile su taşıyan Hasan Aydoğdu (41), mesai bitince traktörünü bırakıp evine gitti. Aydoğdu'ya ait 50 bin lira değerindeki traktör gece saatlerinde çalındı. Traktörle Gemlik ilçesine bağlı Şükriye köyü Karagöl mevkine kadar gelen hırsızlar, mazotun azaldığını fark edince traktörü ormana sakladı. Sabah işe gittiğinde traktörünün çalındığını fark eden Aydoğdu, durumu jandarmaya bildirdi. Bölgede özellikle Marmara Denizi güneyinde Gemlik, Yalova, Armutlu sahillerindeki yazlık bölgelerde artan hırsızlık olaylarını araştıran jandarma, organize çalışan bir hırsızlık şebekesini tespit etti. Çok sayıda suçtan kaydı bulunan Seçkin Ç. (24), İlyas A. (25) ve Caner Ç.'yi (25) takibe alan jandarma, zanlıların kendi araçları bulunmasına rağmen kiralık otomobillerle gezdiklerini belirledi. Kiralık araçların 1 ay içerisindeki GPS sinyallerinin Bursa ve Yalova'da 30 ayrı hırsızlık mahalli ile örtüşmesi üzerine harekete geçen ekipler, araştırmayı derinleştirdi. Seçkin Ç.'nin arkadaşı olduğu ve maddi yardım yaptığı iddia edilen N.S. (22) isimli kadın, Gemlik'te gözaltına alındı. N.S.'nin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren jandarma, H.Ş. (27) isimli zanlıyı da gözaltına aldı.

Hırsızlık şebekesinin Bursa ve Yalova'daki 5 ayrı ilçede 50'den fazla yazlıktan çok sayıda televizyon, bilgisayar, laptop, av malzemeleri, olta, yabancı içki, yemek takımları çaldıkları ve bunları Seçkin Ç. ile arkadaşı N.S.'nin ortak kullandıkları Facebook hesabı üzerinden satışa sundukları tespit edildi. Ayrıca traktör hırsızlığı için askerden firar eden Okan D.'nin (22) de hırsızlık olayının ardından İstanbul'daki birliğine teslim olduğu belirlendi.

Alınan ifadeler sonrası operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, savcılıktan alınan arama izniyle şahıslara ait ev ve işyerleri ile kaldıkları dağ evlerine eş zamanlı baskınlar yaptı. Yapılan aramalarda yüzlerce çalıntı eşya ile hırsızlıkta kullanılan suç aletleri ele geçirildi. Şebekenin 23 gün önce Hasan Aydoğdu'ya ait traktörü de kendilerinin çaldıklarını ve dağlık alana sakladıklarını, Gemlik merkezinde iki ayrı traktörü çalmak istediklerini, ancak traktörlerden birini kaçırmak isterken devirdiklerini, diğerini ise çamura sapladıkları için olay yerinde bırakıp kaçtıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Yapılan sorgulamanın ardından Gemlik Adliyesi'ne sevk edilen 6 şüpheliden Seçkin Ç., Caner Ç. ve İlyas A. tutuklanırken, H.Ş. ve N.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan, hırsızlık yapmak için askerden firar edip, olayın ardından İstanbul'daki birliğine teslim olan Okan D.'nin tutuklanması talebiyle birliğine resmi yazı gönderildi.

TRAKTÖRÜNE SARILDI

Zanlıların verdiği adres doğrultusunda Hasan Aydoğdu'ya ait traktörü aramaya koyulan jandarma timleri, çalıntı traktörü Gemlik'in Şükriye köyünün Karagöl mevkinde karla kaplı dağlık alanda saatlerce süren aramanın ardından buldu. Yoldan 500 metre yukarıda ormanlık alanda karla kaplanan traktör, jandarma tarafından getirtilen iş makinesi yardımıyla yola indirildi.

Hasan Aydoğdu, sevinçten önce traktörüne, daha sonra jandarmalara sarıldı. Bunalıma girdiğini, hatta çiftçiliği bile bırakmayı düşündüğünü anlatan Aydoğdu, "Traktörümü çalan kişiler hakkında daha farklı şikayetlerde bulunmayı düşünüyorum. Bunun şerefiye davası var. Traktörün bir sürü yerinde eksiği var. Zarar vermişler. Ne gerekiyorsa yapacağım. Bunu tırnaklarımla kazıyarak kazandığım paralarla aldım. Ekmeğimizi topraktan kazanıyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karagöl Yalova Gemlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (3)

HASAN AYDOGDUmobilWeb@haberler.com:

Gemlik ilçe jandarma Komutanlığı personeline sonsuz şükranlarımı sunarım

1
0
yanıtYanıtla
HASAN AYDOGDUmobilWeb@haberler.com:

Gemlik ilçe jandarma Komutanlığı personeline sonsuz şükranlarımı sunarım.

1
0
yanıtYanıtla
arvaleo23mobilWeb@haberler.com:

Karda nasıl bulmuşlar o traktörü

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title