Haberler

2. Mersin Kültür Festivali

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğünde düzenlenen 2. Mersin Kültür Festivali başladı.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğünde düzenlenen 2. Mersin Kültür Festivali başladı.

Mersin Tren Garı önünde oluşturulan kortej, Vali Özdemir Çakacak'ın da katılımıyla Mehteran Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Mehteran Takımı tören alanında kısa konser verdi. Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu alanda, dernekler stant açtı.

Vali Çakacak, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Mersin Kültür Festivali'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MEBİDER tarafından düzenlenen festivale 60'a yakın ilden hemşehri ve kültür derneklerinin katıldığını ifade eden Çakacak, "Kültürümüz bizim zenginliğimizin ifadesidir, birlik beraberliğimizin ifadesidir. İşte bu festivalle de ülkemizin dört bir yanının kültürünü, ilimizde bir daha yaşatacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin hangi konuda olursa olsun sahip olduğu farklılıklarla zenginleştiğinin altını çizen Çakacak, şöyle devam etti:

"İşte bizi zenginleştiren hususları bir kere daha göreceğiz. Bu farklılıklarımızın bizi nasıl pekiştirdiğini nasıl bir araya getirdiğini hep birlikte yaşayacağız. Mersin binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş bir ilimizdir. Bu medeniyetlerin bizlere bıraktığı değerler var. İnsanlık mirası var. Değişik inançlardan, kültürlerden ve etnik yapılardan gelen insanlarımız, birlik beraberlik içerisinde uzun yıllardır Mersin'de yaşıyor ve yaşamaya da devam edecekler. Mersin bu farklılıkları zenginlik olarak gören bir yer ve bu farklılıkların gerçekten gücünü bilerek birlik beraberlik içerisinde yaşayan kardeşlik ve barış şehridir."

Festivale, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, MEBİDER Başkanı Aytekin Kemik, hemşehri dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından, Hattat Etem Çalışkan, Koro Şefi Murat Kodallı ve hayırsever Eyüp Aygar'a "Mersin'in Yaşayan Değerleri" ödülü verildi.

Festival, 19 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title