Haberler

2. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

2. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi.

Bir otelde düzenlenen törende, şehit haberleri nedeniyle canlı müzik ve dans gösterileri yapılmadı. Ödül töreninde, bir süre önce vefat eden sinema sanatçısı Tarık Akan anıldı.

Festivali organize eden Marmarisanart Festival Başkanı Şeref Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe katılımın film ve seyirci bakımından ilkinden dört kat daha fazla olduğunu söyledi.

Marmaris'te kısa film festivalinin uzun yıllar yapılması umudunu taşıdığını dile getiren Öztürk, "Sanatla büyüyen bir gençliği savaştıramazsınız. Bundan dolayı sanatın önemini bugünlerde daha iyi anlamamız gerekiyor." dedi.

Kısa film alanında Marmaris Kısa Film Festivali'nin örnek olduğunu belirten Öztürk, "Dört gün boyunca 8 ayrı noktada film gösterimi yapıldı. Gece yarılarına kadar 400 kişi film izledi, söyleşilere katıldı. Halk oldukça heyecanlıydı. Dört günde 3 bin 500 seyirci izledi finalist filmleri. Bu da çok ciddi rakamlar." diye konuştu.

Öztürk, festivali merhum sanatçı Akan'a ithaf ettiklerini sözlerine ekledi.

Törende, jüri tarafından final için seçilen 47 kısa filmden 10'u ödüle değer bulundu. Engin Ayça'nın "Yaşam Boyu Onur" ödülüne layık görüldüğü gecede, Netsel Marina özel ödülleri ile 12 dalda ödül dağıtıldı.

2. Marmaris Kısa Film Festivalinde ödül alan film ve yönetmenleri şöyle;

Halk Jürisi En İyi Film Ödülü: Gözyaşı Yolu, Engin Türkyılmaz

Netsel Marina Özel Ödülü: Gözyaşı Yolu, Engin Türkyılmaz

En İyi Belgesel: Taşı Toprağı Bozuk Para Olan Şehir, Orçin Uzun

En İyi Belgesel İkincisi: Ayva Göbeği, Doğan Aktaş

En İyi Deneysel: 5 Dakika, Teoman Cüneyt Acar

En İyi Deneysel İkincisi: Kemik, Volkan Güney Eker

En İyi Animasyon: Tavşan Kanı, Yağmur Altan

En İyi Animasyon İkincisi: Arkhe, Batuhan Köksal

Liseler arası en iyi film: Dioscuri, Tutku Tüzüner

En İyi Kurmaca: Asfalt, Süleyman Demirel

En İyi Kurmaca İkincisi: Sonuç, Hakan Sümer.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tarık Akan Marmaris Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
title