Haberler

2. Malatya Bilim Şenliği Düzenlenen Törenle Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyeleri işbirliğinde hazırlanan 2. Malatya Bilim Şenliği, düzenlenen törenle başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyeleri işbirliğinde hazırlanan 2. Malatya Bilim Şenliği, düzenlenen törenle başladı.

Büyükşehir Hizmet Binası arkasındaki Fuar Çadırı'nda düzenlenen 2. Malatya Bilim Şenliği'nin açılış törenine Vali Yardımcısı Miktat Alan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Muzaffer Karakuş, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Mehmet Güner, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Protokol konuşmaları öncesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi 'Eylem Bilim Ekibi' tarafından kısa bir bilimsel deney yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkan vekili Mehmet Güner, bu yıl 2'ncisini düzenledikleri bilim şenliğinde bilim severlere, bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak bilime olan ilgiyi artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Muzaffer Karakuş, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen Bilim Şenliği'nin Malatya'ya ve Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın il dışında olması nedeniyle bu programa katılamadığını söyledi. Şengün, "Şenliğin Malatya'ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bilim Şenliği ile yeni buluş ve icatlar halka sunuluyor" şeklinde konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Miktat Alan ise gençlerin bilimsel aktivitelerde bulunmasının çok önemli olduğunu aktardı. Alan, "Güzel ülkemizin geleceği ve aziz milletimizin aydınlık yarınlarının en büyük teminatı olan gençlerimizin bilimsel etkinliklerde bulunmaları ve bu etkinlikleri kendi proje ve çalışmalarıyla taçlandırmaları, geleceğimize sahip çıkacak bir gençlik yetiştirdiğimizin en önemli ispatıdır. Kendilerine fırsat verildiğinde öğrencilerimizin neler yapabileceğini görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2. Malatya Bilim Şenliği'nin açılış kurdelesi kesilerek, katılımcılar stantları gezdi. Bursa ve Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri ile İstanbul Sancaktepe Belediyesi bilim ve teknoloji merkezlerinin yanı sıra İnönü Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki TÜBİTAK dereceli projelerin de yer aldığı ve 80 etkinlik masasında bilimsel deneylerin sergilendiği Bilim Şenliği, 28 Mayıs 2016 tarihine kadar açık kalacak. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güner Miktat Alan Battalgazi Yeşilyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title