Haberler

2 Köpeği Zehirleyerek Öldüren Kişiye 2 Bin 400 TL Para Cezası

Yalova'da 9 ay önce sahipli Paşa ve Cesur isimli 2 köpeği zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuksuz sanık A.F.H savunmasında "Olay günü bir kısım yiyecek içerisine zehir katarak kendi bahçe sınırlarımız içinde belirli yerlere bıraktım. Olay nedeniyle de pişman oldum" dedi.

Yalova'da 9 ay önce sahipli Paşa ve Cesur isimli 2 köpeği zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuksuz sanık A.F.H savunmasında "Olay günü bir kısım yiyecek içerisine zehir katarak kendi bahçe sınırlarımız içinde belirli yerlere bıraktım. Olay nedeniyle de pişman oldum" dedi. Davayı ilk duruşmada karara bağlayan hakim, "Mala zarar verme" suçundan sanık A.F.H'yi günlüğü 20 TL'den olmak üzere 2 bin 400 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceğini de kararında belirtti.

Yalova 1 . Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık A.F.H ve şikayetçi Sevin Kurt hazır bulundu. Sanık A.F.H. savunmasında çiçekçilikle uğraştığını belirterek, şunları söyledi:

"Olay tarihi öncesinde sokak köpekleri nedeniyle oldukça sıkıntı çektim. Bizim çalıştığımız alana yakın başka bir bölgede de şikayetçi olan şahısların köpekleri olduğunu biliyorum. Olay tarihi öncesinde kendi köpeklerinin bağlı olup olmadıklarını kendilerine de sordum. Köpeklerinin bağlı olduğunu söylemişlerdi. Ben de olay günü bir kısım yiyecek içerisine zehir katarak kendi bahçe sınırlarımız içerisinde belirli yerlere bıraktım. Daha sonra olay nedeniyle de pişman oldum. Ben müştekiye ait köpeklerin bizim araziye girip zarar verdiklerini görmüş değilim. Sadece başka köpeklerden dolayı duyduğumuz rahatsızlığa bağlı olarak kendi arazimiz içerisinde zehir koydum" dedi.

"ŞİKAYETÇİYİM"

Sevin Kurt da şikayetinin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"GARDEN A.Ş. içerisinde yer alan Büyük Bahçe isimli firmanın ortaklarından biriyim. Bizim firmanın alanı çevrili vaziyettedir. Ancak sanığın çalıştığını ifade ettiği firmanın çevresinde herhangi bir çit bulunmamaktadır. Öldürülen iki köpek de bizimle yaşamaktadırlar. Sabah işe gelirken her ikisini de işe getiriyorduk. Sabah 1-2 saat akşama doğru da 1-2 saat serbest vaziyette dolaşırlar. Hayvanların ne şekilde zehirlendiklerini görmedim. Çalışanların haber vermesi üzerine hayvanların yanlarına gittiğimizde titiriyorlardı. Veteriner kurtaramadı. Hayvanların bağlı olup olmaması hususunda sanık, Hikmet isimli çalışanımıza durumu sormuş. Ancak bu şahıs bizim GARDEN A.Ş.'de çalışan biri değildir. Dışarıdaki başka bir bölümde çalışmaktadır. Ancak bu çalışanımız bize bu yönde herhangi bir bilgi de vermemişti. Bölgede başı boş 20-30 civarında köpek olduğu doğrudur. Bu bölge köpeklerin terk edildiği bir alandır. Ancak 50-60 çalışanımız olmasına rağmen bu güne kadar köpekler tarafından herhangi bir saldırıya maruz kalmamışlardır. Zaman zaman işçilerden artan yiyecek artıkları da bu hayvanlara verilmektedir."

"HAYVANA ŞİDDET EYLEMİNİN BİR NOKTADA ŞEKİL DEĞİŞTİREREK İNSANA YÖNELECEĞİ...."

Şikayetçi Sevin Kurt'un Avukatı aynı zamanda İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Yasemin Babayiğit, müştekilerin kendilerine ait sahipli Cesur ve Paşa isimli köpeklerin dışında aynı gün GARDEN A.Ş'nin arazisinde yapılan araştırmada 16 sokak köpeğinin de aynı şekilde zehirlenerek katledildiğini belirtti. Şüpheli kıyma ve zehirlenen köpeklerden alınan numunelerde Methomyl isimli zehir tespit edildiğini hatırlatan Avukat Babayiğit, "Methomyl, karbamat grubu zehirlerdendir. İnsanlar ve hayvanlar için öldürücüdür. Hayvanların kaza ile ürünü yutmaları halinde güçsüzlük, kusma, kramp, göz bebeklerinde daralma, kaslarda kramp ve titreme görülebilir. Şiddetli zehirlenme olgularında solunum durması sonucu ölüm gerçekleşir" dedi. "Hayvana şiddet eyleminin bir noktada şekil değiştirerek insana yöneleceği alanında uzman kişilerin hemfikir olduğu bilimsel bir gerçektir" diyen Avukat Babayiğit sanığın cezalandırılmasını istedi.

"MALA ZARAR VERME SUÇU SABİT"

Davayı ilk duruşmada karara bağlayan mahkeme, sanık A.F. H.'nin "mala zarar verme" suçunun sabit olduğunu belirtti. Suçun işleniş biçimi, yeri ve zamanı, işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin miktarını da dikkate alarak sanık A.F.H'yi 120 gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, sanık A.F. H.'nin ekonomik ve diğer şahsi hallerini gözönünde bulundurarak A.F.H'yi günlüğü 20 TL olmak üzere 2 bin 400 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceğini de kararında belirtti.

İDDİANAMEDE SANIĞIN 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli A.F. H.'nin 4 Haziran 2014 tarihinde müştekiler Sevin Kurt ve Münevver Barış Kurt'a ait iki köpeği zehirleyerek öldürdüğü belirtiliyordu. Sevin Kurt ve Münevver Kurt'un şikayetçi olduğu ifade edilen iddianamede, şüpheli A.F.H.'nin üzerine atılı suçu işlediği belirtilerek "Mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Bilgi için:

-----------

-A.F.H: Ali Fuat Hacıbektaşoğlu - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title